web analytics

Eftersom de regnkläder jag köpte från Haglöfs i oktober inte höll tätt så fick jag i stället leta efter ett alternativ och hittade då en skaljacka från Bergans på XXL. Modellen heter Bygdin och kostade på deras rea 999 kr.Membranet som finns i jackan heter Dermizax och det har väldigt bra egenskaper både för att hålla vatten ute men ändå andas. Enligt Bergans hemsida står det emot en vattenpelare på minst 20 000 mm och har en mycket hög fukttransport på upp till upp till 40 000 g/m₂/24 h. Jag tycker det har funkat väldigt bra, jag har aldrig blivit blöt vare sig av regn eller fukt inifrån. Yttertyget håller en hög standard och känns väldigt slitstarkt, det känns absolut inte som att det kommer gå sönder av att få en hundklo på sig.
Passformen är mycket bra, jag köpte en storlek M och den sitter inte för tight men är heller inte fladdrig. Jag får in en tjockare fleecetröja under den utan problem!

Ärmarna på jackan går att reglera med kardborre, det finns två fickor på framsidan, dragsnodd på luvan som är rymlig och även har stelare framkant på skärmen så den håller formen och håller sig på plats vilket jag inte tycker att alla luvor gör. Dragkedjan är inbäddad bakom en flik som stängs med kardborre så att risken för att det läcker in vatten där minskar radikalt.
Det känns som en bra investering!

Uppdatering: denna jacka köptes i april 2014 och jag gjorde mig av med den i september 2019 pga att den blivit lite sliten och missfärgad av smuts i ändarna på ärmarna (mintgrönt är inte optimalt när man har hund men missfärgningen var ändå väldigt marginell) och att jag lyckades göra hål i ena fickan. Den har hållit helt tätt mot regn i alla år, jag har tvättat den ut-och-in i tvättmaskin med kombinerat tvättmedel/impregneringsmedel i 40 grader och sedan torktumlat den för att hålla membranet i skick. Det är med sorg jag vikt ihop den och lämnat den till klädinsamling, jag har ÄLSKAT denna jacka!

Kommentera gärna här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation

%d bloggare gillar detta: