web analytics

…Men dagarna här i Strängnäs är fullspäckade och jag har ingen ork att ta upp datorn på kvällarna. Det finns massor av bilder i kameran dock på allehanda hundar så det lär väl dyka upp framöver lite då och då.
Jag har idag fått de sista svaren från veterinärbesöket i fredags också och allt var negativt, såväl fästingprover som röntgenbilder (det vill säga inget var fel). Självklart är det jättebra, men samtidigt tråkigt att fortfarande inte få någon förklaring på vad som gör att han har ont!
Jag har verkligen fått indikationer de sista dagarna från Dax att det är den där tån som är problemet, och veterinärens teori är att han kanske har slagit i eller böjt den ”åt fel håll” så det blivit som ett inre klobrott men att det inte syns på utsidan eller på röntgen. Jag vette sjutton, tre veckor senare borde det väl ha lagt sig kan man tycka?

Nu går han i alla fall på Rimadyl i tio dagar och så ska jag boka en tid hos ortopeden igen efter det, har han blivit bättre så är det ju bara att avboka men tiderna är svåra att få tag på. Även rehab är på sin plats, han har tappat ett kilo muskler på tre veckor (27,5 kg till 26,5 kg) så det kommer behövas lite tid att få tillbaka honom i skick. Sedan rekommenderade veterinären att ge glykosamin och omega 3 i lite olika former och jag har lite fler saker jag har tänkt att tillsätta så förhoppningsvis kommer han vara i toppform till hösten. Om jag bara kan lista ut vad det är som felar nu och fixa det det vill säga…

5 Thoughts on “Vi lever…

 1. Förstår din känsla – glad att prover och annat såg bra ut, men orolig över vad katten det är frågan om.
  Kompisens schäfertik hade en liiiiiiitet skada/brott på ett litet ben till en tå på ena baktassen. Hon markerade inte alls till att börja med, men allt eftersom började kompisen se att nåt inte var bra med tiken, allra helst när hon skulle ta stats vid hoppet tex. eller sats för att ge sig ut i uppletanderutan osv. På ”Hälsa & Helhet” i Kungsbacka konstaterades detta, och efter ett par laserbehandlingar var det läkt.
  Hoppas ni hittar vad det är med plutten!

  • Ja alla ställer sig frågande till vad det är, han visar olika beroende på hur och vem som klämmer. Men så länge man inte ser nåt på röntgen så är det ju iaf mjukdelar, ett ministeg närmare ett svar…

   • Nu kom jag på vad det hette, Ruptur, på det lilla lilla tåbenet var det (en bristning pga tryck eller slitning i vävnad eller organ). Tror inte att de små varianterna alltid syns på röntgen… En tanke bara.

 2. Frustrearande att inte veta vad det är som felar 🙁 Hoppas verkligen ni får ett svar snart så Dax får bli helt frisk igen!
  Kraaam

  • Ja det är jättejobbigt, hoppas också på att det reder ut sig snart… Drygt tre veckor nu, det tär på tålamod och energi för oss båda känner jag! 🙁
   Kram

Kommentera gärna här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation

%d bloggare gillar detta: