web analytics

Dåliga uppdateringar nu, helgen har varit full av aktiviteter och jag har inte haft tid, eller kanske snarare lust, att blogga. Svante är ju bara ledig på helgerna och detta var ju något så lyxigt som en långhelg tillsammans så då ville jag ta tillvara på den. Jag har massor med bilder av olika slag, i morgon kommer en längre uppdatering eller kanske framför allt en bildbomb.
Just nu är jag i Västerås men har inte hunnit blogga ändå trots att Svante jobbat idag, vi har nämligen varit iväg en sväng till Stockholm och jag och Dax har gjort vår årliga uppkörning för att få fortsätta jobba. Det gick bra i vanlig ordning, inte en SM-vinnande lydnad direkt men prydligt i alla fall. Jag värmde upp honom i dressyrhallen med köttbullar, det är överlägset det mest taktiska eftersom vi inte tränar med sånt så ofta och det dessutom är dämpande till skillnad från både boll och kamplek. Kontakten under linförigheten var inget vidare men resten gjorde han helt ok i alla fall.

Överfallet gjorde han också som vanligt otroligt bra, han har så fina angrepp… Viss fördröjning på urkallningen med nån sekund kanske, han låg still under visitationen och höll sig någorlunda i position under transporten. När figgen stannade och vi skulle passera stannade han till lite grann men jag sa ”här” igen och då gick han med utan problem. Nemas problemas, och det känns så synd att vi inte fått ihop söket för svenskskyddet för han går väldigt bra i skyddet och med fler träningstimmar i lydnaden vet jag ju att även den faller på plats.
Kanske skulle vi kika på IPO i stället, de delar vi har problem med (avsök, kommendering, släppa i passivitet) är ju eliminerade och det är inget korgarbete och höga upphopp som sliter på honom på samma sätt. Däremot rondering vilket jag blir tveksam till när det gäller hans sena… Han spårar ju bra också, inte helt enligt regelboken i IPO-världen kanske men det duger nog för att fuska runt lite. Ja, vi får se om det blir ännu ett grenbyte haha, troligen kommer vi nog bara fjoppa runt med uppkörningsmomenten och kanske starta nån enstaka spårtävling eller lydnadsklass. Vi firade lite olika efteråt jag och hundarna hehe…
Under kvällen åkte vi iväg allihop och badade jyckarna, till och med Dax var modig och hoppade från bryggkanten om och om igen!
Till en början var det en del skällande men när han väl kommit igång hade han i stället svårt att sluta.
Öje hade lite svårt med tekniken i simningen men gick gärna i flera gånger han också så det kommer säkert att ge sig med lite rutin. Brimer simmade på som vanligt och Fri är en riktig BC-missil som synes på bilderna nedan haha!

Kommentera gärna här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation

%d bloggare gillar detta: