web analytics

Idag har det varit en arg dag, först fixa med papper till skatteverket som de har skickat ut till adressen i Solna som avregistrerades 2014 så brevet tagit ett antal varv i postgången innan det kom i min hand och därmed också blivit försenat á la grande. Nu hoppas jag på att det ska vara fixat men är det något som tär på sinnet så är det skatteverket alltså!
Sen en härlig promenad i solen som fick ett kort men ytterst irriterande avbrott av en jägare som naturligtvis var tvungen att stanna med sin bil och fråga ”har du koll på hundarna?” och ”det går ju mycket vilt här…”. Detta är ju inte första gången utan det verkar ingå i jägarexamen att man samtidigt blir någon form av patrullerande hobbypolis som känner att det är ens personliga ansvar att åka runt och påpeka för folk vad det står i lagtexter och att det minsann finns vilt ute i det vilda (Nähää?!). Jag påpekar för fan inte för dem vad det står i jaktlagen, jag stannar inte dem på vägen och frågar ”du har väl koll på bössan? Du har väl vapenskåp hemma?”, det skiter jag i för det är deras ansvar. Så varför känner så många gubbar det behovet och kanske framför allt den rätten att mästra andra till höger och vänster??
Nästa gång ska jag svara ”nej för fasen jag har ingen koll! Det är därför jag åker så här långt ut för att slippa möta andra folk och hundar, och för att mina hundar tycker det är kul att springa efter rådjur och harar!”. Vad händer då måntro? Väl hemma slet jag till mig simpåsen och drog till simhallen, men det var trångt och bökigt i banorna och klockan jäklas dessutom med mig och mäter fel sträckor samt kan plötsligt inte mäta pulsen när jag simmar så jag måste nu börja felsöka den på allvar och kanske skicka iväg den till Polar så de får kolla om det är nåt fel. 200 meter plaskade jag ihop och sen åkte jag och köpte pizza i stället. Ibland har man bara sådana dagar helt enkelt, i morgon blir det bättre!

4 Thoughts on “Arg dag.

  1. Hej, dessa jägare. Man blir så trött, deras hundar får springa lösa hur som helst, när som helst, helt utan koll. Medan en anna ska ha råkoll på sina de dessutom helst vara kopplade 24-7. Inga fler kommentarer. Håller med till fullo på dina kommentarer. Vet att det finns trevliga jägare också, dessa verkar dock lysa med sin frånvaro….
    MVH Å

    • De trevliga och normala jägarna känner väl inte behov av att mästra och moralisera över andra människor så det är väl därför man inte märker av dem, lite konstigt bara att det verkar vara så himla många av den motsatta sidan inom just jägarkåren. Det har hänt mig säkert fem-sex gånger under årens lopp att jag blir stoppad och utfrågad av jägare, noll gånger av vanliga människor som jag mött. Lustigt nog BARA när jag går själv också med hundar, aldrig när jag haft manligt sällskap. Det är ju också ett intressant fenomen…

  2. Jägare är ett jävla folk slag som har fått för sig att dom äger ALLT! Våga inte sätta en tass på deras jakt mark för då jävlar… Skjuter hej vilt på allt och alla… Nä jag har ingen bra erfarenhet av detta folkslag . Här halland vågar man knappt sticka ut näsan när det är jakt säsong…. Jag kan ju skrämma viltet för dom… Nu blev jag oxå förbannad

    • Haha vad härligt att jag kan dela med mig av mina positiva känslor! 😆
      Nä jag har jäkligt svårt för folk överlag som har ett behov av att knäppa andra på näsan, och i synnerhet medelålders gubbar som endast vågar öppna truten när de ser en ensam tjej. Pinsamt är vad det är, även om den här mannen faktiskt var ganska hövlig och i alla fall inte kom med förtäckta hot vilket också har hänt av ett annat jägarsvin för några år sedan. PINSAMT!!

Kommentera gärna här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation

%d bloggare gillar detta: