web analytics

I morse provade jag på att springa en liten sväng innan jobbet, jag behöver verkligen ta tag i löpningen på allvar nu om vi förutom Stockholm triathlon också ska köra Ångaloppet (som vi också har anmält oss till) i augusti där löpdelen av tävlingen uppgår till sammanlagt en mil. Visserligen har vi ju redan nu tagit oss fram den sträckan och mer därtill vissa gånger, men då har vi å andra sidan inte haft varken tidspress och definitivt inte varvat det med simning!
Tack och lov använder man inte benen så mycket i simningen så då får i alla fall benmusklerna vila även om man bränner energi.
Min tanke är att några gånger i veckan jogga de tre-fyra kilometrarna som jag i normala fall går på morgonpromenaden, då kan jag få ihop ganska många pass och effektivt bygga upp mig i löpningen samtidigt som hundarna får sitt på morgonen. Eftermiddagar och kvällar behöver jag vika åt simning eftersom hundarna då hinner rastas både före och efter, och så måste jag ta det lugnt några dagar i veckan också för att få en bra återhämtning. De längre löppassen tar jag sedan i lugn och ro med Svante på helgen, i kombination med cykling förstås. Jag tror att det är ett bra upplägg för att få en jämn och framför allt skadefri utveckling!Tanken var att vi nu på kvällen skulle iväg och simma igen, men så råkade Svante se i tidningen att vårruset går av stapeln just ikväll med både start och mål vid simhallen så det är liksom ingen idé att försöka tränga sig in där utan det får bli plask och lek imorrn i stället!

Kommentera gärna här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation

%d bloggare gillar detta: