web analytics

När Svante kom hem från jobbet drog vi iväg och körde både simning och löpning, och JÄKLAR vilken bra känsla jag hade idag!
Simningen bara flöt på, 1000 meter gick hur lätt som helst och det kändes som jag hade kunnat göra minst lika mycket till. Sen joggade vi ett varv runt sjön utan att veta hur långt det är, och det visade sig bara vara 2,5 km. Men vi gjorde det med en snitthastighet på 6,09 vilket är ett jättebra tempo för min del så även där hade vi ett bra flow. Och inte fick jag det minsta ont i örat under simningen heller för idag simmade jag med öronproppar minsann och det var skönt. Bra träningsdag!!
Efteråt gick vi varvet runt med hundarna och de fick också ta sig ett dopp, till och med Dax simmade och verkade tycka att livet var toppen!

3 Thoughts on “Brickpass idag.

  1. Petra on 30 juli, 2016 at 21:21 said:

    Öronproppar är ett måste för mig när jag simmar. Har problem med att vatten stannar kvar i öronen och får dessutom lätt inflammation. Sen tycker jag dessutom att det är skönt att slippa ha massa vatten som skvalpar omkring i öronen när man simmar. Känns mycket skönare med öronproppar. Jag har dock inte hittat några riktigt sköna simproppar. Har du något bra tips på öronproppar att simma med som stänger ute vatten bra men inte gör ont i öronen?

    • Jag köpte ett par ”hårda” avsedda för just simning på ett apotek men de passade inte mina örongångar, varken i storlek (skulle kanske tagit small) eller i passform då de var obekväma från första stund. Därför tog jag ett par som jag haft tidigare för att sova med, vanliga, enkla skumproppar som ironiskt nog heter ”höra” har jag för mig pga att de har ett kryss i sig i ”ryggen” (alltså den del man inte stoppar in i örat) för att stänga ute höga ljud men inte om folk pratar med en antar jag. Vanliga skumproppar som är helgjutna har jag fått ont av att ha en längre tid men dessa funkar tex en hel natt. Jag tänkte först att de skulle ta in vatten i ”hålet” i bakkant men även om de var genomsura när jag hade simmat så rann det inte in något vatten i örat och jag kände inte av dem alls under simningen. Dessa finns också på vanliga apotek, tex här https://www.apotekhjartat.se/produkter/somn-valbefinnande/oronproppar/hjartats-oronproppar-6/
      Jag har både hudfärgade varianter och neongröna, förmodligen inköpta på olika apotek, men nyckeln för mig har varit dels att ha rätt storlek och jag har tydligen smala/trånga örongångar så small, och dels att ha dessa som inte blir lika stumma som de helgjutna.
      Slut på roman om öronproppar ?, hoppas du hittar några som funkar!

  2. Petra on 4 augusti, 2016 at 09:53 said:

    Tack så mycket för svaret. Jag har också testat en del olika hårda öronproppar för simning från både sportaffärer och apoteket i olika storlekar. Dock inte hittat några som fungerar för mig. Vissa håller ute vatten riktigt bra men gör i stället ont i mina öron. Mina öron är nog i storleken mitt mellan small och large. De små propparna håller inte tätt och de i den större storleken trycker och skaver i mina öron.
    ”Höra”-propparna använder jag också. Brukar ha dem på mig när jag cyklar speciellt om det är blåsigt ute dels för att hålla öronen varma men även för att slippa vindbruset som jag tycker blir jobbigt på längre cykelturer. Jag har även propparna på konserter, uteställen, bio,spinningpass mm där jag vill kunna höra samtidigt som jag skyddar hörseln för att slippa få tinnitus eller ont i öronen. Har ganska känsliga öron och får lätt ont i dem av höga ljud om jag inte har öronproppar på mig.

    När det gäller vanliga skumproppar så har jag provat en hel del olika. Har till slut hittat mina favoriter som inte gör ont i mina öron efter en hel natt med dem i öronen. Jag sover nästan alltid med öronproppar så jag sover så mycket djupare och bättre när det är helt tyst Jag använder 3M E-A-Rsoft Yellow Neons. För mig är det de skönaste öronpropparna. Gör inte och och dämpar riktigt bra. Blir verkligen hur tyst som helt med den i djupt insatta i öronen. Brukar också ha de öronpropparna på mig när jag simmar i brist på andra bättre. Som du säger så blir ju propparna dyngsura men man slipper vatten skvalpet och att få kall öron och tillhörande yrsel. Upplever även att man slipper vatten som stannar kvar i öronen efter simpassen.

Kommentera gärna här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation

%d bloggare gillar detta: