web analytics

Ingen av oss hade en bra simdag igår så det slutade med att vi filmade varandras simteknik ur olika vinklar i stället. Jag körde säsongspremiär för bad utan våtdräkt efter ett tag och den gör ju helt klart skillnad, temperaturmässigt till det bättre (i alla fall i den kylslagna Gropen) men rörlighetsmässigt till det sämre! Idag möte jag upp Sandra igen för uppletande och lydnadsträning, vi började i skogen och med Öje som aldrig testat på uppletande i dess riktiga form tidigare. Upplägget var att visa och göra honom intresserad av fyra saker, en går ut med dem i rutan medan föraren håller i honom, när assistenten är tillbaka släpper man ut honom så han får leta. Jag var lite fundersam över om han kanske skulle fastna där ute när det låg flera saker eftersom han inte jättegärna kommer in till mig med saker, men jag tyckte han skötte det bra även om han sprang förbi mig med sakerna i stället för att inte komma in alls. Men han gjorde i alla fall skick nummer ett och två på ett bra sätt, sen blev han lite trött i skallen men lyckades gå att peppa igång igen utan att behöva lägga på nån retning och sen hämtade han ett till och då var jag nöjd!
Brimer fick också köra lite uppletande men där blir det mest spring och sen när han hittar något så hämtar han det halvvägs innan han släpper det rakt upp och ner och sedan kräver belöning hahaha. Men men, det är bra att han får göra lite saker även om Svante inte är med i alla fall!Lydnadsmässigt körde vi lite linförighet, träna på att gå ut i kopplet på kommando ”före” och återhopp från hopp över hinder. Det han har svårast för just nu är helt klart att lämna min sida vid framförgåendet så där måste jag lägga lite krut framöver. För övrigt inga konstigheter, han fick göra bara återhoppet över hindret några gånger först för att först att det är något man kan göra och sen på slutet fick han göra hela momentet viket tjatigt nog också gick bra!
Även Dax fick komma ut och lyda lite, fritt följ, kryp och metallapportering körde vi och det flyter på bra med tanke på hur lite vi tränar. Men det ska vi försöka råda bot på nu, mitt i allt annat stök med trasig bil och företagspyssel!

Kommentera gärna här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation

%d bloggare gillar detta: