web analytics

Igår blev det absurt tidig uppstigning när vi skulle lämna in bilen på service kl 07, Öje var inte alls med på noterna att vi skulle vakna så tidigt men efter lite övertalning kom han upp och vi kunde åka iväg medan solen steg över horisonten med ett härligt rosa sken. Väl på plats hos Bilia i Strängnäs var det bara att sätta sig och vänta, Öje var också hjärtligt välkommen i fikahörnan så det blev jättebra träning för honom i att göra nästan ingenting. Öje skötte sig utmärkt och tittade mest på allt och alla som passerade både inne i bilhallen och ute på gatan. Nu är bilen ordentligt genomgången i alla fall, och tror ni inte att meken dels hittade en del till drivremmen (som ju gick av och orsakade ett totalt motorhaveri och motorbyte efter att Mekonomen i Hälla, Västerås hade bytt den) som Volvo själva inte ens använder längre eftersom den orsakar problem, OCH dessutom två skruvar som satt dåligt och nästan var av om jag fattade det hela rätt!?
Skönt att den nu är genomgången av proffs i alla fall så den bara kan tuffa och gå hädanefter (hoppas jag).

Efter verkstadsbesöket åkte vi iväg och körde lydnad med Edward och Ylva, Öje fick lite linförighet och träna på avsluten i inkallningen med bra resultat och Dax fick komma ut och köra belöning bakom mig och ställanden vilket stundtals kändes som att det var första gången vi gjorde det igen haha.
Sen drog jag iväg och jobbade i gymmet och snipp, snapp snut så var dagen slut!Idag har det också blivit träning, spår med Öje med fem apporter + slut där jag tänkte belöna upp pinnarna med kampkudde. Upptaget hade han jättesvårt med men förmodligen var det ganska smittad mark också så det var kanske inte så konstigt. Däremot när han väl fick fatt i spåret så tog han bakspår (har aldrig hänt) och sen var han väldigt ofokuserad och stannade och tittade sig omkring och vindade massor. Edward och Ylva körde lite apportering vid sidan av där jag spårade och då var han bara tvungen att titta på vad de gjorde också så det förvandlades raskt till ett koncentrationsspår där jag fick chansen att korrigera när han blev ofokuserad och belöna när han gick rätt. Jättebra och svår träning för unge herrn som kommit undan med lite för mycket curling tror jag bestämt.
Sen åkte vi vidare till klubben och körde en platsliggning, Öje låg i kopplets längd och denna gång mellan de andra två hundarna men det gick mycket bra trots att en av dem pep lite, förarna gick fram och tillbaka några gånger och så vidare. Det var ju bara andra gången någonsin så han har ju inga förutfattade meningar om hur det ska se ut men jag försöker se till att det blir lugnt och tryggt även om det händer saker runt omkring och idag var han mer fokuserad och stabil än första gången. Sen var det dags att åka hem och jobba med butiken i stället, jag vill inte vill ha allt framme hela tiden och riskera att det blir smutsigt och dammigt så jag skyltar upp allt varje vecka och sen ner med det igen när jag stänger. Idag fick jag hjälp av Dax att skylta, han såg till att det blev ordning och reda med allt på rätt plats.
Snart har jag en rolig kampanj på G som jag hoppas många kommer gilla och idag har jag förberett för den med beställningar och även kontaktat ett par nya leverantörer så det är ingen rast, ingen ro.

Kommentera gärna här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation

%d bloggare gillar detta: