web analytics

Igår var jag som jag skrev tidigare iväg och körde hund, och dagen till ära fick Öje åka med ensam medan de andra var hemma och väntade in husse från jobbet.
Själva träningen gick jättebra, Öje är en nyfiken och lite lätt splittrad ung herre men nu börjar jag så smått snäva in hans ramar för hur man får nosa runt och titta på annat när man är och tränar och han svarar väldigt bra på det!
Linförighet och fritt följ i lite högre tempo än vanligt vilket gör att han måste anstränga sig mer gav fantastiskt resultat, snabba lägganden under gång där jag kom på att jag aldrig gått ifrån honom och sedan stannat och vänt som det ser ut i momentet. Jag har alltid kastat belöning bakåt när han lagt sig snabbt, så jag provade att fullfölja hela momentet ut och då började han snappa med tänderna i luften för att belöningen inte kom hahaha. Nästa punkt att träna på med andra ord.Inkallning där han åter igen hade fint avstånd till mig i sidled men det går för fort så han hinner inte stanna och vända vid sidan, det kommer att ge sig med rutin… Framförgående där han inte alls förstod vad det är utan retning i form av att hänga upp en leksak, när vi försökte göra det utan retning gick han bara och nosade. Kommandot måste befästas mer, när han väl går ut med fokus (mot föremål) så går han nu sakta och balanserat, och klarar att stanna och målmedvetet stå helt stilla.
Det blev även apportering i form av ”håll”-träning för första gången utomhus. Först gick det inte alls utan jag fick placera in apportbocken i munnen på honom för att han skulle förstå vad vi höll på med haha, men sedan höll han mer och mer stilla och längre tid. Fantastisk utveckling!Idag började dagen med uppvärmning på cykeln följt av arm- och axelstyrka med gummiband och hantlar, skönt att få igång kroppen igen!
Sen har det varit jobb för hela slanten, nya produkter har kommit upp i webshopen och jag har fått undan en hel del administrativt arbete. Butiken har varit öppen, och jag har också lagt planer för ett kommande projekt som jag hoppas mycket på men jag måste kolla upp en del tekniska bitar innan jag kan sätta bollen i rullning. Det är lite knepigt att väga av verksamheten nu inför vintersäsongen, många trappar ner på träningen och det blir kallare och mörkare ute. Men kanske går det att råda bot på det, ja inte vädret och årstiden förstås men att träningen ska läggas ner. Den kanske bara behöver anta en lite annan form, och det ska jag försöka ge möjlighet till är det tänkt!

Kommentera gärna här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation

%d bloggare gillar detta: