web analytics

Helgen har spenderats i skyddsgruppen på Ullhedens kennelläger, därav har uppdateringarna lyst med sin frånvaro. Mycket träning har det blivit, och självklart mycket god mat, dryck och babbel också som det blir när man åker på läger.För vår del var tanken med lägret att Öje skulle få gå på en för honom ny figurant och se hur han skulle bete sig med det, samt att bygga självkänsla och självförtroende att ta för sig mer och våga leva ut.
Jag orkar inte skriva någon jätteroman i minsta detalj som jag gjorde ”förr i världen”, men under det första passet var han i alla fall ganska dämpad, missade första bettet osv och jag höll honom under (hygglig) ordning och reda eftersom jag trodde figgen ville ha det så.

Till pass två kände jag att det inte passar just nu att hålla ramarna snäva så jag lättade upp på ordningen och han fick gå i fullt utsläppt koppel som han ville ner på plan och det blev inte heller någon lydnad innan vi gick in, då lossnade det betydligt. Vi kikade på de mer allvarliga sidorna och det har visat sig att han kan tända till och bli grinig så det finns resurser att ta av om det behövs till munkorgsarbetet.
Han är inte så imponerad av figuranter som hoppar runt och viftar med en ärm, visst gör han bitförsök men det är inte så att han slänger sig gång på gång och ska fram, fram, fram utan han kan stanna upp och köra ett avvägt ”anfall” i stället. Det är en liten brist i kamplusten i kombination med stabila nerver som gör att han inte slösar på de resurserna i onödan skulle jag tro!
Idag under dag två har vi kört ordning och reda i stället med bevakningar, enklare toleranser och transportöverfall. Då hade han åter igen svårare att fokusera på uppgiften och inte titta och registrera allt vid sidan av plan, åter igen är figgen inte sååå rolig eller viktig. Vi bestämde oss då för att figgen skulle göra en förflyttning när Öje tittar bort för att dra på sig uppmärksamheten och då vaknade han till liv igen. Jag var slarvig i min beskrivning av hur jag ville att det skulle gå till så övningen blev inte riktigt som jag hade tänkt mig men det blev rätt bra ändå.
Transportöverfallen gjorde han bra, i sista transporten gick han inte så bra som han brukar men å andra sidan var han också rätt så slut i rutan vid det laget så det är inte så konstigt.

Jag är väldigt nöjd med att han tagit för sig och visat ett bredare känsloregister under helgen, det gör den framtida träningen enklare att planera och strukturera.
Som bonus hade vi dessutom många av syskonen på plats och fick se 100 % trevliga, arbetsvilliga, positiva och sociala hundar så man kan inte annat än bocka och buga för denna kull, otroligt jämna och fina fortfarande!
Nu är vi trötta och ska hoppa i säng, ögonen går verkligen i kors efter en hel helg utomhus så nu ska det bli härligt att krypa ner under duntäcket!

Kommentera gärna här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation

%d bloggare gillar detta: