web analytics

Inte blev det av att jag skrev nåt om träningen, dagarna går åt till annat än att blogga. Hur som helst så körde vi som jag skrev sist först en heldag med skydd där jag hade glömt munkorgen hemma så det blev nästan bara ärmarbete, men det gick nu lika bra som om vi hade kört korg innan och Öje drog på rejält i betten.Vi körde transport med transportöverfall både som de ser ut i lägre med halt och stillastående överfall och även för första gången ett överfall under gång. Båda gick bra och han släpper fint i passivitet så det är jag nöjd med. Vi hade även störning av de andra som var med och stod på planen som domare och tävlingsledare, och det ska vi definitivt fortsätta med för det blev han grymt störd av!Vi körde även lite dubbelretningsträning för att bryta av, både från stillastående vilket det nu känns som han har full koll på och testade av med ett par stycken under gång där han blev något sen iväg för att han inte riktigt förstod att det var samma övning. Det kommer han lära sig snabbt, och jag har en känsla av att detta är en hund som behöver passera gruppen utan överfall hyggligt ofta för att inte börja ploga eller tjuvstarta.På slutet lånade vi en korg som han då uppenbarligen inte är riktigt van vid och körde ett par bevakningar med tanken att försöka få honom att hitta bevakningspositionen efteråt. Jag spärrar honom i sele och lina för att han inte ska gå på igen, men jag är osäker på om han lär sig något av det så vi ska testa att kasta iväg nånting och se om han köper det. Troligen inte eftersom han inte ligger så högt i kampen, men man måste prova för att veta!I lördags sprang vi en sväng vid Orientalen, lite drygt 4 km skrapade vi ihop där i ett lagom kuperat spår. Sedan dess har vi inte tränat ett steg, tramp eller simtag eftersom vi fortfarande känner av den #*% förkylningen som dessutom dragit igång ett varv till på Svante!
Nu börjar vi vara inne på att det även har med pollen att göra, ögonen är trötta och ”sandiga”, snoret rinner och det är ännu slemmigt i halsen trots att det nu är nästan fyra veckor sen, otroligt segdraget och frustrerande!
Dock har vi också slarvat med kosten under dessa veckor med socker och annat skit som försvårar för kroppen att läka, så nu blir det andra bullar (kanske borde man säga inga bullar haha) och en uppsträckning på den fronten så vi kan bli friska och starka igen. Jag har ont i knät, ont i ryggen, trött, hängig och allmänt less nu när vi inte rör på oss något så det ger verkligen bekräftelse på att vi människor inte är skapta för ett liv i stillhet!I måndags drog vi iväg till klubben (nu är det Enköping vi hänger på för det mesta) och tränade lydnad, jag fick en genomkörare med kommendering av appellmomenten och det gick faktiskt jättebra så nu har jag anmält till en tävling den 6 maj. Tyvärr är det drygt 20 pers till som har anmält så chansen att jag kommer med är minimal, men ändå.
Sen körde vi ett antal vändor budföring för att få in någon form av minnesbild av att det är ett moment och hur det ser ut, om jag nu ska tävla snart så kommer jag nämligen avstå platsliggningen eftersom jag inte tycker att han ligger tillräckligt stabilt än och då är det bra att ha budföringen på plats då man behöver alla poäng man kan få. Med Dax har jag nollat budföringen på alla tävlingar haha, men då låg han snyggt på platsen så det var inga problem att bli uppflyttad ändå.Vi nötte också på med framförgåendets ställande då han har tendens till att sätta sig eller vända sig om vid ”stanna” och sedan jag började med att droppa bollen framför honom så har momentet klarnat allt mer. Alla former av synliga dragningar är förkastligt på denna hunden, han går bara mot det han ser och lär sig inget på vägen. Med Dax har det varit tvärt om, och även rottisarna har varit olika så det är guld värt att nu ha lite olika verktyg att jobba med efter alla dessa år av träning med olika individer!I övrigt har veckan flutit på som vanligt, jobba – äta – sova typ, och nu är vi halvvägs igenom påskledigheten med mängder av god mat på landet och renovering i lägenheten. Ikväll ska vi iväg så Svante får träna Brimer lite på en skicklig figurant utanför Enköping och imorrn ska vi försöka få till lite spår också så att hundarna får sitt i all tapetsering och målning, och så blir det nog en del filmtittande och soffmys på kvällarna. Älska ledighet!

Kommentera gärna här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation

%d bloggare gillar detta: