web analytics

Denna vecka har det inte blivit mycket vare sig skrivet eller gjort utöver att jobba, äta och rasta hundar. I måndags sprang vi ju en sväng men för övrigt har det stått still på träningsfronten, energin och inspirationen har inte infunnit sig.Till stor del har det berott på att Dax inte varit fräsch denna vecka, jag har tyckt att han från och till har känts lite trött när vi går promenader och ofta stannat och väntat in mig vilket han inte brukar göra.
I tisdags eftermiddag när jag pratade med Svante på vägen hem sa han att Dax varit hängig på promenaden, trött och ville inte busa med Öje som han brukar utan tvärt om varit lite vresig. Han hade också pipit till när han råkat fastna i Fris koppel men Svante kunde inte hitta varför. När jag kom hem mötte han mig i hallen med svansen hängande och viftade bara från hälften och nedåt och med huvudet sänkt i nivå med ryggraden, helt uppenbart hade han ont någonstans!Jag försökte klämma och känna men fick absolut ingen reaktion trots att jag såg att han dessutom hade ett skov av ont i sin dåliga höger baktass. Men för mig mörkar han sånt så mycket han kan, och om nån annan kollar (typ veterinär) slår det åt andra hållet och han ”har jätteont” om man nuddar pälsen. Det gör ju att han inte är den lättaste hunden att undersöka precis!
Med tanke på svansen och huvudets hållning så kändes det i alla fall som något med rygg eller nacke så när jag inte fick några reaktioner på tryck- och böjtest beslutade jag mig för att helt enkelt köra en genomgående helkroppsmassage med fokus på ryggen och hans korta bakbensmuskler, och även de dåliga senorna fick sig en omgång voltaren gel. Redan när jag var klar med den blev han piggare, och på morgonen efter fick han en omgång till och sedan dess har han varit superpigg och rör sig som han brukar tack och lov!!Jag köpte täcken (Non-Stop värmetäcke Pro) till alla tre mallarna med hög och tight krage för att just nackpartiet ska hålla sig varmt, och så får han ta det lilla lugna med koppel och dubbla tofflor på de långa och ojämna promenaderna ett tag framöver. Sen är det nog också dags för lite laser igen, jag ska bara kolla runt lite hur det ser ut i stan för även om ReDog Västerås som jag har gått till förut i veterinärärenden (lasern har han fått på ReDog Tumba) är väldigt proffsiga och duktiga så har de också fallit till föga för pengaintressen och blivit våldsamt dyra vilket jag inte tycker är ok. På ett år hade de  i oktober höjt en vanlig, enkel vaccination från 320 kr till 435 kr och vad jag har hört är det nu ännu dyrare, kartrofensprutorna som Dax fick gick på 570 kr/st när andra kliniker, i Stockholm dessutom, tar 310 kr/st. Däremot låg nästan alla kliniker i närområdet inklusive Strömsholm ungefär lika i pris på kastrering vilket var sjukt otippat, ca 3900 kr för en medelstor hane. Så jag ska som sagt kika på vilka alternativ det finns att tillgå innan jag skickar in ännu mer pengar i ett företag som en gång i tiden kom till pga att man tyckte att Strömsholm bara brydde sig om pengar och inte djurhälsa…För övrigt har det som sagt inte hänt så mycket under veckan, en fin morgonfärd till jobbet med soluppgång och dimma över fälten och Arbogaån som jag lyckades få på bild genom bilrutan men för övrigt har det varit skräpigt väder med regn och kyla.
Igår firade vi i alla fall ut jobbveckan med en otroligt god middag; sallad på mangold, spenat, gurka, tomat, mango, äpple, granatäpple, pumpafrön, pinjenötter, olivolja och flingsalt, en härlig fläskytterfilé (med fettet kvar!) som jag först vände i het grillpanna för fin yta och sedan satte in i vattenbad i ugnen, och så en god flaska Manifesto till så var måltiden i hamn. Jätteenkelt och inte tidskrävande då köttet sköter sig själv i ugnen, mums!!

Kommentera gärna här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation

%d bloggare gillar detta: