web analytics

Igår var det såklart dags för fredagsmys = fredagsfys!
Jag och Svante möttes upp utanför simhallen direkt efter jobbet, men döm om vår förvåning när det visade sig att de stängde kl 18?!
Bara för att det var röd dag idag, superfånigt… Tycker överlag de har varit otroligt snåla med öppettiderna på Lögarängen nu under jul- och nyårshelgerna, på många andra mycket mindre simhallar har det varit öppet när Lögis har haft helt stängt. Märkligt kan man ju tycka när det är den största hallen i kommunen och kanske även länet?
Jag körde i stället ett cykelpass på 30 min i hyggligt lugn takt, de flesta på jobbet är förkylda just nu så jag har försökt tänka på att dricka mycket vatten, hålla mig borta så gott det går från raffinerat socker och även att inte påfresta alltför mycket på kroppen i träningen. Jag vill verkligen inte bli sjuk!!Efter dusch och mat blev det även till att svänga ihop en kladdkaka paleo-style, smarrigt till tusen och bara naturliga sockerarter.Idag har vi varit i Hundmetrohallen i Enköping hela dagen och kört lydnad, Öje har varit extremt störningskänslig då hans favorittjej Yerda löper och också var med på träningen. Inte så han blir okontaktbar men han bryter koncentrationen hur lätt som helst och måste kolla efter vad som händer så fort nån rör sig etc.
Våra akilleshälar kvarstår fortfarande i kryp och apportering, i krypet kör han iväg för snabbt och hamnar före mig vilket gör det svårt att vinkla så småningom så där måste jag lära honom med att följa mitt ben och inte gasa på framåt.I apporteringen är det avlämningen som strular eftersom han inte håller i apporterna ordentligt. Det kommer bli ett stort problem sen när vi kör tungapportering så det där måste det bli ordning på!
Så länge han rör sig med apporten så håller han i, det är när han satt sig som det krånglar. Så Svante föreslog att jag ska lära in att momentet inte är slut när han sätter sig vid sidan utan så fort han satt sig så börjar vi gå fot (med apporten kvar i munnen). Sen får man successivt förlänga tiden han sitter ner vid sidan, men tanken är alltså att han ska tänka på att han snart ska gå iväg och då också hålla apporten. Värt att testa då verktygen för att lösa detta börjar ta slut!

Kommentera gärna här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation

%d bloggare gillar detta: