web analytics

Idag var det hela 21 grader ute, då kunde jag inte låta bli att ta en svängom i löparspåret tillsammans med Svante iklädd mina kläder från WAA ultra som jag hittills aldrig testat att springa i. Idag fick det bli det turkosa setet, härligt våriga färger!
Jag minns inte om jag skrev det för ett par månader sedan när jag berättare att jag hade köpt de här kläderna, men jag följde i alla fall deras hemsidas storlekstabell och den funkade väldigt bra för mig, jag hamnade lite mitt emellan M och L och då valde jag L för att det inte ska sitta spänt under träning!Kjolen/skorten är verkligen en fullpoängare, den har långa innershorts som har silikonkant lägst ner vilket gör att de sitter där man har placerat dem och längden gör att vi som har lår som faktiskt gnids mot varandra när man springer inte får skav på insidan av låren. Detta är definitivt en avgörande faktor till varför jag har struntat i att köpa andra snygga shorts och kjolar/skorts, det är så sjukt ovärt att ha brännande, stora skavsår!!
Shortsen är inte heller genomskinliga vilket är en fördel även om man har en kjol över, man vet aldrig om det kommer en vindpust och om man då gör som jag och i stort sett alltid tränar utan trosor (upptäckt att det finns flera fördelar med det både från cykling och löpning) så är det ju en trevlig detalj att man inte visar upp allt man har där nere. Hur det blir när de blir svettiga har jag dock ingen aning om ska tilläggas, så långt sprang vi inte idag!Det finns också en ficka med dragkedja på baksidan av det breda midjepartiet, dragkedja är verkligen en för tillverkaren billig men effektiv trygghetsfaktor när man ger sig ut och tränar. Inte kul att springa en runda och sedan upptäcka att bilnyckeln ramlat ur fickan någonstans på vägen… Fickan rymmer min telefon (iPhone 8 med skal) och man kan säkert pilla ner en bilnyckel också eftersom materialet i midjebandet är stretchigt och känns lite som baddräktstyg (82% nylon och 18% elastan).
Själva kjolen tycker jag också funkar bra, den är inte så tight som en del tillverkare gör dem vilket gör att den inte åker upp så mycket när man springer och den har reflexremsor på sidorna.Tröjan skulle jag nog ge 8 av 10 poäng, den har många fördelar men också ett par mindre bra detaljer som jag noterade idag. På fördelssidan kan jag nämna ett antal fickor runt hela nederkanten där man kan stoppa ner näring, mobil (finns en speciell ficka för det på framsidan med hörlursuttag), vattenflaskor etc. och ett silikonband längst ner som ska hålla den på plats och inte glida upp. Det bandet tyckte jag inte hjälpte så mycket MEN den åkte å andra sidan inte upp speciellt mycket ändå så det är bra. Den har partier under armarna i samma baddräktstyg som i kjolen vilket jag tror alstrar mindre dålig lukt än många andra ”funktionsmaterial”. Det finns flera reflextryck här och där, och en genomgående dragkedja på framsidan så man kan ”cabba ner” så mycket man vill när det blir varmt.
På minussidan så sitter tröjan rätt så tight (vilket syns osmickrande mycket på bilden ovan haha), och materialet är inte superluftigt vilket gör att den blir ganska varm. Jag vet inte om det kanske också har att göra med alla fickorna eftersom det blir dubbelt tyg där, men idag när temperaturen låg som en normal sommardag här i Sverige så hade den blivit för varm att springa en längre runda i. Då kommer ju visserligen dragkedjan in i bilen och man kan öppna upp, men jag kan inte riktigt förstå hur folk klarar av att springa ultramarathon i öknen med denna tröja vilket den är gjord för egentligen?!
Eller så är det jag som är för ansträngd av löpningen just nu helt enkelt, det kanske känns bättre när jag kommit igång igen och också tappat några kilon. Överlag tror jag att jag kommer vara nöjd även med tröjorna, och jag kommer också använda dem när jag cyklar vilket jag tror de passar ypperligt för!

Kommentera gärna här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation

%d bloggare gillar detta: