web analytics

Som vanligt har jag tänkt att jag ska skriva om helgen ända sedan i söndags kväll, men också som vanligt springer tiden iväg och plötsligt är det onsdag!
Jag fattar inte hur det går till, det är som att dygnet plötsligt har fått färre timmar…I lördags mötte jag upp Annelie för en promenad/löptur, i sanningens namn blev det mest promenerande men vad gör det när det är vackert väder och man har härligt sällskap?!
Efteråt tog vi en lunch och fika medan babblandet fortsatte, det var precis vad jag behövde efter en uttröttande vecka.Svante har åkt omkring och tränat hund hela helgen men jag märker att jag är på väg in i min sedvanliga ”vinterdvala”, dock har jag ju anmält till en spårtävling i november så jag såg till att få till ett spår i söndags i alla fall. Öje är ju verkligen ingen naturbegåvning haha, men jag tyckte han verkade få lite aha-upplevelser under detta spår som till exempel att han inte kan följa upp tusen andra saker utanför kärnan, att han inte kan vinda in spåret utan faktiskt måste spåra och att även om det kommer förledningsspår (av x antal svampplockare) så måste man hålla i det spår man hade från början. Med 100 spår till i ryggen kommer det nog bli bra, det hinner vi ju dock inte få till innan november så vem vet hur det går då om vi nu kommer med på tävlingen!Kul vore det i alla fall oavsett hur det går, det är skoj att tävla och man behöver faktiskt inte ta det på så himla stort allvar som vissa ibland kan få det att framstå. Hundträning är en hobby och precis som alla andra hobbys handlar det om att ha kul och känna att det är givande. Om det bara framkallar stress, press, prestationsångest eller vad det nu kan vara för negativa känslor så är man ju snett ute. Det finns så många andra områden i livet som handlar om prestation och status, det tycker i alla fall jag inte hör hemma i ett fritidsintresse som ju är menat för att man ska få en paus och slappna av.Annars kan man ju alltid slappna av i ett varmt bad, vilket var precis vad jag gjorde i söndags eftermiddag efter spårandet. Öje kom förbi och försökte sno med sig en badanka, men i övrigt var det väldigt rofyllt haha!

Kommentera gärna här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation

%d bloggare gillar detta: