web analytics

Det var inte igår vi åkte iväg för att träna hund en hel helg, men plötsligt händer det!
En tripp till Strängnäs där det blev sök, lydnad, uppletande och lite skydd. Söket gick riktigt bra, det var länge sen jag körde Öje nu så jag ville mest att han skulle få springa på och hitta enkelt under dessa dagar. På lördagen blev det sex skick med träff på varje, ganska korta markeringar med kanske 15-20 skall på varje innan figgarna fick kasta belöningarna. Öje sprang för fullt och jobbade på bra även där han missade figgen, dock hade han någon tendens båda dagarna att gå grunt, svänga framåt i rutan och följa vallningen för att sedan vika tillbaka mot stigen och vilja gå över på andra sidan. Dax fick sig ett uppletande på appellplan och bevisade att gammal är alltid äldst, han letade på för fullt hela tiden och kom in och satte sig fot med alla prylarna han hittade precis som på tävling. Duktig!!
Med Öje körde jag lite lydnad; fritt följ, fjärrdirigering och MR-framåtsändande. Fjärren körde jag först med ett skifte i taget och efter ett tag lade jag ihop dem till hela serier som blev riktigt bra.På söndagen valde jag att bara köra fyra sökskick men med längre markeringar, Öje hade lite svårt för att hålla igång skallet och inte titta efter mig men fick hjälp att fortsätta trots att jag anslöt och så småningom också klappade på honom.
På eftermiddagen körde vi lite förarförsvar, det märktes att det var länge sedan vi tränade mondioring nu för Öje var rätt så disträ och blev mer och mer lydig och observant på mig snarare än figuranten ju längre vi gick. Vi ska nog lägga lite tid på att dra upp honom mer på figgarna, han är ju så balanserad så det kommer absolut inte vara några problem eller risk för att han ”ballar ur”.En riktigt trevlig helg med bra träning, mycket skratt och god mat. Tyvärr fick min mage frispel under natten mellan lördag och söndag så det blev inte så mycket sömn, men med god vilja gick det att hålla igång under söndagen ändå. Sen somnade både jag och Öje ovaggade på söndag kväll kan jag säga!Igår var jag fortfarande trött så jag nöjde mig med en 35 minuters powerwalk i mörkret med pannlampa och hundarna efter jobbet och idag ska vi åka till klubben och träna hund, men i morgon kanske det blir någon form av egenträning igen.

Kommentera gärna här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation

%d bloggare gillar detta: