web analytics

Nu när det äntligen har kommit tillräckligt med snö för att åka skidor så blev jag såklart förkyld, men igår kände jag mig tillräckligt bra för att ta ut Öje på en liten tur för att köra upp egna spår ute vid fälten där vi brukar rasta.
Riktigt djup snö var det på sina håll, och Öje for omkring som en galning till höger och vänster så han fick rejält med motion!
Jag däremot tog det vansinnigt lugnt, jag hade pulsbandet på mig och såg till att pulsen aldrig gick över normalt promenadtempo. Tanken var ju inte att träna utan att komma ut en liten stund och också ge Öje lite egentid. 3,3 km på 42 minuter, inte direkt ett ansträngt tempo kan man säga haha.Jag provade också en annan sak igår, även om jag inte kör någon pulshöjande träning när jag är förkyld är det ändå helt ok att jobba på sin rörlighet eller styrka under tiden (så länge man inte har feber). Jag såg ett inlägg på Instagram från en väldigt populär naprapat i Stockholm som brukar lägga upp en massa utmaningar som andra personer testar på och lägger ut i sin tur, och denna gång var det ”chair get up challenge”. Tanken är att man lugnt och kontrollerat utan att använda sina händer eller det bakre benet ställa sig från golvet upp på en stol på ett ben. Som synes på filmen nedan är jag inte riktigt där än haha, men samtidigt märkte jag direkt var mina svagheter för att klara detta låg och skulle säkert kunna jobba upp dem så resultatet blir bättre ganska snabbt. Dock vet jag inte om jag kommer göra denna fler gånger, men det var kul att prova nu och se om det gick!

Under natten kan nog ingen som bor i detta land ha missat att det kom ett ymnigt snöväder, så i morse när vi vaknade hade det fallit en ny decimeter snö. Det blev en kort sväng ute, och sen sov alla hundarna som stockar hela förmiddagen för att sedan komma till liv igen under eftermiddagen då snöfallet lättat och solen kikade fram. De måste ju känt av väderförändringen tänker jag, ett riktigt sammanträffande annars!
Vi åkte ute och gick i det fina vädret, grabbarna fick ha sina bollar som de fick i julklapp av ”mormor och morfar” och det gillade de skarpt. Gaist i synnerhet tyckte det var superfestligt att bollen satt fast i halsbandet så den hoppade med honom där i snön haha. Han fick leka för sig själv med bollen en stund innan Öje släpptes loss och så körde de jaktlekar i stället, och efter ännu en stund fick även Dax vara med och röra på tassarna lite grann. Han om någon älskar ju snö, men tyvärr har han svårt för att känna sina begränsningar så han kan inte fara runt precis hur som helst längre.En mysig promenad i solen, även om det blev kallt som tusan i den friska vinden. Av mina spår som jag drog upp igår syntes det nästan ingenting, bara där vinden har legat på riktigt ordentligt såg man ett par diskreta streck på ett ställe. Nåja, nu ska det blir riktigt, riktigt kallt några dagar igen, så då är jag inte jättesugen på att åka skidor ändå.

Kommentera gärna här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation

%d bloggare gillar detta: