web analytics

Nu börjar det ju verkligen dra ihop sig till semester, för mig är det bara den här veckan kvar innan det är dags. Men redan under helgen tyckte jag att vi fick lite semesterkänsla då vi hittade på lite av varje.Jag avslutade förra jobbveckan med 43 minuter cykling för att jämna ut den återstående träningstiden lite då jag bara hade fått ihop 47 minuter innan dess. Vädret kändes rätt så opålitligt och det blåste något fruktansvärt så jag vågade inte ge mig ut på vägarna utan körde av det på trainern framför Netflix i stället. Sedan ett glas vin och god middag!Lördagen inleddes med städning och då råkade jag ”springa på” min våtdräkt inne i klädkammaren. Jag har inget som helst sug efter att simma just nu, vare sig inne men framför allt ute. Därav har det inte heller blivit av att jag har provat våtdräkten i år, men efter lite tråcklande (som det ska vara) gick den på. Jag tyckte nästan den kändes lite stor runt axlarna och under armarna, det klämde lite i armhålorna när jag hade armarna nedåt och jag tyckte det eventuellt var lite tyg över. Men det kan också bero på vad jag hade under, oavsett så är det ju bättre med mer tyg än att den blivit för trång haha!Framåt lunch åkte vi iväg för att träna hundarna, jag påbörjade ett nytt projekt för att få Öje att springa dit jag pekar och inte dit han tycker att han ska. Tanken är att lägga ut två likvärdiga saker (i detta fall stora kongar) och sedan dirigera honom mot den ena, och om han springer mot den andra avbryter jag honom och skickar om mot den rätta. Självklart försökte jag välja att inte skicka till den kong som han själv riktade in sig på, för att visa för honom att han måste tänka på vart jag pekar så kommer belöningen. Planen är sedan att öka avståndet till föremålen så att de så småningom kan ligga helt dolt, och kanske också lägga ut en grej till så att han måste tänka till ordentligt. Vi får se om jag tycker att det gör någon skillnad, vi har i alla fall runt 45 veckor på oss att förbättra momentet innan vi ska tävla nästa gång.
Efteråt verkade han nöjd med träning i värmen och kurade ihop sig som en kanelbulle i soffan, gulle!Jag och Svante däremot låg inte på latsidan utan rev av en 24 km cykeltur. Lika bra att passa på när det var varmt väder och lite vind!
Sedan kom vi hem och käkade mer god mat i form av crêpes med sallad och drack ett helt ok rosa bubbel till. Ledighet is the shit!Söndagen bjöd på lite mindre soligt väder och mer vind, och jag konstaterade att om vi ska kunna dra iväg husvagnen på semestern nästa vecka måste jag nog få ordning på skyltbelysningen som slutade fungera förra året. Då försökte jag montera dit nya lyktor men fick dem inte att funka, men så plötsligt under vinterhalvåret fick jag en tanke om att jag kanske bara hade vänt kablarna fel och precis så var det. Svart var fas och vit var noll, och på andra sidan var det en brun kabel i stället för svart… Stabilt läge, men nu lyser de i alla fall!Till sist avslutade jag med att dra ihop de sista 29 minutrarna (+2 till) i min aktivitetsutmaning för att nå veckans mål, hade jag inte haft det målet hade jag ALDRIG kommit ut så det kändes bra att målsättningen blev drivande.
Första veckan är alltså i hamn, och spontant tänker jag att:
1 – jag ska försöka få till fler längre pass så att jag inte kommer in i ”småfjuttande” varje dag. Tanken med att öka träningstiden per vecka är framför allt att öka den sammanhängande träningen och bli mer uthållig.
2 – det är lätt att få till långpass på cykeln, men svårt i simningen. Cykeln kan jag utan problem nöta i alla fall två timmar känns det som, i simningen ligger jag någonstans mellan 21-24 minuter på en tusing och så mycket mer än så brukar jag inte simma pga att jag flera gånger fått ont i axlarna av att öka upp simningen.
Löpningen ligger någonstans där mitt emellan, det tar dryga timmen att springa milen men det ska göras också. Förra året hade jag världens flow med milen en gång i veckan, det vore gött att komma dit igen. Men kul att jag fick ihop första veckan i min nya utmaning i alla fall!
Idag är det vilodag men imorrn siktar vi på en tripp till simhallen efter jobbet så får vi se om jag kanske ska smyga in ett liiite längre pass i alla fall.

Kommentera gärna här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation

%d bloggare gillar detta: