web analytics

Strax efter att jag skrev igår ringde de från Strömsholm och berättade att Öje hade svarat väldigt bra på antibiotikan under natten och förmiddagen och blivit mycket piggare, så de såg ingen anledning till att han skulle ligga kvar hos dem längre. Det var såklart ett enormt skönt besked, och jag åkte direkt och hämtade honom!Han blev superglad över att jag kom, och även om svullnaden faktiskt hade blivit ÄNNU större under tiden han hade legat inlagd så var vävnaden nu mjuk i stället för stenhårt inflammerad som den var under natten. Tempen var nere på 38,8 °C, han hade ätit med god aptit och som vanligt hade alla som haft med honom att göra blivit totalt förälskade. Sköterskan som lämnade över honom i väntrummet sa att ”de flesta hundar kan man ju inte göra vad som helst med även om de är snälla i övrigt, har de ont så kan de ju ändå bli lite stingsliga. Men han verkar ju gå att hantera och hålla på med precis hur som helst!” och det har hon ju helt rätt i, jag har ALDRIG varit med om någon situation där Öje har markerat eller visat upp något som helst avvisande beteende även om han haft ont. Trevligaste hunden!!Under resten av dagen tog vi det bara lugnt, Öje var klart piggare än under natten men självklart trött ändå. Det är ju inte direkt som att de sover djupt när de är på djursjukhus med allt som händer runt omkring och med andra djur överallt. På bilden ovan ser man också lite av hur röd huden är vid svullnaden, den har ju blivit otroligt utspänd och iriiterad så det är inte bara själva infektionen som ska läka ut.
Idag har svullnaden gått tillbaka mer, framför allt på halsen där det ökade på under eftermiddagen igår. Det kommer gå lite fram och tillbaka de närmaste dagarna medan kroppen jobbar med att läka sig, men det går i alla fall åt rätt håll med hjälp av antibiotika och antiinflammatoriskt/smärtstillande.
I morgon ska vi tillbaka på återbesök för att dubbelkolla så det inte finns någon böld som behöver tömmas och att det verkar vara rätt antibiotika, de har inte tagit några odlingar så då blir det ju lite av en chansning på vad som kommer fungera bäst även om man vet mer eller mindre vad som borde funka gällande kattbett. Men det känns ändå väldigt lovande att de värden som vi kan följa hemma (temp, puls, andning) är stabilt normala!

Kommentera gärna här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation

%d bloggare gillar detta: