web analytics

Under helgen har det blivit lite av varje.
Öje har precis avslutat sin kur med kortison och den har varit riktigt tuff mot hans kropp. Han har tappat 3 kilo på 3 veckor, mest muskler men kroppen har gått på högvarv konstant och även tarmen har blivit påverkad och han har bajsat blod under ett par veckors tid (inte mycket och inte levrat, och vi har naturligtvis stämt av med veterinär under tiden men man får inte avsluta kortisonkurer hur som helst så vi har avvaktat och det har varit fullt hanterbart). Nu under nedtrappningen har vi också märkt att han blivit lugnare i sinnet igen, så helt klart har han känt att något varit konstigt. Nu kommer jag avvakta ca en vecka med all aktivitet för att se så att allt går åt rätt håll, sedan är det dags att börja bygga honom igen så sakteliga så att han orkar träna ordentligt.

I lördags fick han dock ett litet kort lydnadspass igen, mest för att rasta hjärncellerna lite grann. Vänstersvängarna i fotgåendet (både linförighet och fritt följ) har han tappat lite så vi nötte vidare på dem, och så gick vi två svängar framförgående som han gör riktigt snyggt och prydligt så där ska jag bara lägga på mer stadga och belastning i ställandet när jag ska ansluta.Ett kort kryp blev det också för att titta på starten där han kan åla ut med bakbenen bakåt och sedan göra ett skutt för att få in dem igen innan han kommer in i trampandet, men denna gång blev det jättefint så då nöjde jag mig där. Öje verkade också väldigt nöjd och glad, det ska bli riktigt kul att kunna köra igång mer och mer så småningom!Efter klubben åkte vi vidare och mötte upp mondioringgruppen som hade träning, och Svante körde Gaist en sväng. Han har börjat lägga in urkallande ur bett och det gick riktigt bra, Gaist är väldigt ambitiös och lättlärd så han snappar fort upp vad som är rätt och ger utdelning.Söndagen blev en lugn historia med hemmafix och lite ärenden, bland annat åka till återvinningen och köpa ett par nya gympadojor att ha till vardags. Jag satte mig också och gjorde lite grafiskt arbete för klubbens räkning till årets upplaga av Himmelfärdscupen, och jag är väldigt nöjd med resultatet.
Framåt eftermiddagen tog vi oss i kragen och tränade oss själva lite grann, för min del blev det ännu en timme på cykeln i pulszon 2-3 (ruskigt svårt att hålla sig i zon 2!!) och sedan 20 min bålstyrka med pilatesboll + bulgariska split squats. Detta innebar att jag denna vecka faktiskt kom upp i 2 timmar och 45 min träning, väldigt överkomligt dessutom med de långa och lugna cykelpassen. Gilla på det!

Kommentera gärna här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation

%d bloggare gillar detta: