web analytics

Jag hade ett par extra lediga dagar under måndag och tisdag, och fick en del gjort då också.
I måndags tog jag en lång stund hemma på morgonen för att vakna till liv, fundera igenom upplägget för dagen, äta i lugn och ro och se till att hundarna fick sitt i form av mat och kort promenad. Sen iväg till lydnadsträning där jag och Öje dammade av några mondioringmoment varvat med bruksdetaljer. Framåtsändande (MR) som vi inte kört på evigheter satt första vändan som en smäck, sen körde jag ett skick till med inkallning och sen ytterligare ett med belöning kastad bakifrån mig. Där fick han syn på att jag skulle kasta så han kikade lite bakåt, men vad gör väl det om 100 år (eller 100 repetitioner).Sedan blev det fjärr, den kör jag nästan varje pass vi tränar lydnad men mer eller mindre seriöst. Ofta är det en del av Öjes belöning, att han kommer till mig med en boll eller dutt, vi kampar lite innan jag kommenderar ”loss” och sedan gör vi några snabba skiften innan vi leker igen. Igår gjorde jag den mer tävlingsmässigt och då hade han svårt med skiftet ligg-sitt som han haft tidigare, men jag slarvade också med förberedelserna och fick känslan av att han inte riktigt var med på noterna så jag kunde ha börjat om redan innan det blev fel. Så fort jag rättade honom blev det bättre.Något annat som jag också tränar så gott som varje gång vi kör är fritt följ. Jag använder det för att stämma av hur samspelta vi är för dagen och varierar längden på sträckorna vi går från jättekort till ett helt program så att engagemanget finns kvar eftersom hunden aldrig riktigt vet när belöningen kommer. Jag lade också in ytterligare ett par framåtsändandeskick lite då och då mellan andra moment, med Öje är det viktigt att inte hålla på och nöta många repetitioner i rad utan köra två-tre gånger och sedan gå över på annat.Det blev också lite kryp även detta pass, och det är det moment som vi behöver träna mest på i brukslydnaden eftersom Öje har fallit tillbaka lite till att bli överambitiös och glider för långt fram i positionen. Det här har vi pysslat med förut, och är jag noga med belöningen och att alltid, alltid justera när han kommer för långt fram så kommer det att försvinna.Efter hundträning blev det egenträning i form av simning. Jag försökte tänka på isättningen av armarna och kunde köra på 1000 meter nästan helt utan att det kändes i vänster axel. När jag håller armen för nära huvudet blir det en klämning i leden, men om jag håller armarna en bit ut som jag uppfattat att jag borde så känns det inte alls och jag kan fokusera på att simma på.Igår var jag förbi veterinären en sväng med Dax för en snabb kontroll och förnyelse av recept på flytande Metacam. Han har artroser lite här och där och får småont ibland så att han blir lite oren i gången eller stel när han ska lägga sig eller resa sig. Då kan det vara bra att kunna lindra det lite för honom med en halv till en hel dos smärtstillande och antiinflammatoriskt.
I övrigt blev det mest shopping på olika ställen i Erikslund utfört eftersom jag var dödstrött och inte orkade utföra några stordåd alls (köpte bla en lampa på Åhléns Outlet till sovrummet och hittade en snygg ljuskälla till den på Ljusexperten, bild nedan), men på kvällen åkte vi till Enköping för att hämta min bil från service och då kunde jag inte låta bli att köra lite mer lydnad med Öje. Ljudgivning, MR-framåtsändande, fritt följ (med toppenkänsla!!), också ett väldigt bra och roligt pass!Idag på kvällen när jag kom hem efter jobbet hade jag tänkt att cykla, men så kände jag att jag inte hade ork eller lust så jag passade på att inviga min nytillverkade cavalettibana i stället!
Koner, kvastskaft och magneter kommer man långt med vill jag lova, och jag tror att det är bra för alla våra tre grabbar men framför allt för de två äldre att göra lite gymnastikövningar för att jobba igenom musklerna i bål och ben ordentligt, och också jobba på koordinationen och kroppsuppfattningen. I kombination med balanskuddar som jag också har till dem tror jag det är ett jättebra komplement till att springa fritt i skog och mark!

Kommentera gärna här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation

%d bloggare gillar detta: