web analytics

Den här påsken blev ju inte riktigt som vanligt, och inte heller som jag hade tänkt mig som alternativ till vårt vanliga firande. Min tanke var ju att vi skulle träna både oss själva och hundarna en hel del, men det har bara blivit hundträning. En hel del av den varan förvisso, men egenträningen har uteblivit helt. Jag har fått nån konstig reaktion/infektion i munnen som gör ont, så jag ska avvakta lite och se vart det tar vägen innan jag gör något mer ansträngande.
Hundträning däremot brukar vi ju ägna oss åt när vi får mycket ledig tid och den har flutit på som en dans. Kanske inte hundraprocentigt rent utförandemässigt men det har ändå blivit bra träning. Jag har fått chansen att köra igenom alla lydnadsmomenten ett flertal gånger, hoppet och även skyddsbitarna med två figuranter i förarförsvaret då vi har haft sällskap av ett nytt gäng som tränar på klubben ibland. Där har vi tränat på att Öje inte ska följa sina impulser och starta på plötsliga rörelser vilket är nog så svårt för honom. Igår körde vi också frontaler med käpp för en gångs skull, och i samband med frontalerna också urkallande där han måste hitta mig trots att andra står runt omkring. Också svårt för Öje!Jag funderar på om jag ska börja belöna med gott godis vid inkallningarna eftersom han är väldigt näringsdriven. Nu blir det lätt så att även om han hittar mig och bekräftar att det verkligen är mig han ser så joggar han lite sakta mot mig medan han utvärderar om jag har något att kampa med eller inte. Något större intensitet än så vill jag ändå ha på vägen tillbaka till mig. Förra året körde vi ju också en del med att jag sprang bortåt i samband med att han kom mot mig, även det gav effekt eftersom han tycker om att jaga ikapp. Som vanligt är nog en kombination det bästa, men jag ska i alla fall lägga krut på farten tillbaka till mig oavsett vilket moment det gäller en tid framöver.

Utöver hundträningen har vi lagt mest tid på att laga och äta mat, som det ju ska vara vid en högtid trots allt. Igår var vi smarta och förberedde en del av matlagningen innan vi åkte iväg till klubben, annars blir det lätt att vi kommer hem och är så hungriga så vi hoppar över den avancerade matlagningen och gör något enklare. Men igår följde vi faktiskt vår plan, och det blev både sill, ägg, hemgjord skagenröra, omelett, köttbullar och en liten Janssons frestelse (som vi dock köpte färdig). Till efterrätt hade vi citronfromage med lakritschokladägg, enkelt men gott. Så vi ska inte klaga, det blev ju påsk i år också även om den inte involverade fler ur familjen!

Kommentera gärna här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation

%d bloggare gillar detta: