web analytics

Jag hade såklart tänkt skriva tidigare om gårdagens veterinärbesök, men jag har inte haft uppkoppling på telefonen på hela dagen så det har inte gått!
För att göra en lång historia kort så hittade veterinären ingenting i tår, hasled eller knä, men vid böjprov av höften så visade det sig att det är där Dax har JÄTTEONT. Varför är svårt att säga utan röntgen, och veterinären tyckte att det hade gått för kort tid sedan det hände för att kunna utesluta en kraftig sträckning eller bristning så vi avvaktar med röntgen och ser om vila + smärtstillande/antiinflammatorisk medicin ger några förbättringar. Vi ska återkoppla nästa vecka med om det syns några förändringar, och eventuellt ger vi det sedan ytterligare en vecka innan nytt beslut fattas.

Om det är en mjukdelsskada som inte behöver opereras så kan det ta ganska lång tid för det att läka ut så man får försöka avvakta en stund för att se eventuella framsteg. Senor och ligament som är helt av behöver opereras, men en partiell ruptur läker av sig själv om man ger den tiden. Dock ska man ju absolut inte utsätta djuren för mer smärta och lidande än nödvändigt, så det är en svår balans och därav ska vi hålla en tät kontakt. Det kan också vara en skada på själva höftleden eller liknande, trots att han inte utsattes för något egentligt trauma när skadan uppstod. Om så är fallet ser prognosen inte alls bra ut, så det håller vi tummarna för inte är fallet.

Jag är väldigt glad över att jag slapp åka från kliniken med ett tomt halsband i alla fall, även om vi inte har någon aning om hur prognosen ser ut längre fram. Dax är fortfarande helt obrydd, med undantag för att han såklart blir trött av att hoppa på tre ben mer eller mindre hela tiden, och det känns ändå bra att han inte är låg och har konstant ont. Han är en kämpe!

Kommentera gärna här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation

%d bloggare gillar detta: