web analytics

Idag var vi ute på fotopromenad och jag knäppte extra många kort på Gaist märkte jag när vi kom hem. Det är många som tycker att han ser läskig eller elak ut med sina gula ögon, men jag tycker att han har växt på sig och blivit en riktigt snygg kille, om än lite luftig i kroppsbyggnaden.

Tänk för övrigt att det bara är fyra dagar kvar till julafton och lite julledighet, så känns det ju inte riktigt när man går i 8 plusgrader och solen skiner.
Jag och Svante ska äta massor av god mat och ha det bra, planen är också att springa en vända på själva julafton. Det är bäst att passa på att njuta med tanke på att 90% av Sveriges befolkning inte verkar ändra sina planer eller rutiner för jul och nyår, så vi får mentalt förbereda oss på att det kommer bli en hel del övertid och tjänstgöring på Covidavdelningarna efter storhelgerna för Svantes del tyvärr då antalet sjuka lär skjuta i höjden. Trots att han inte alls tillhör dessa avdelningar egentligen så får han och hans kollegor rycka in och täcka upp eftersom den ordinarie personalen antingen går på knäna eller är sjuka själva.
Folk klagar så mycket på regeringen, FHM och Anders Tegnell och säger att deras strategier varit fel och tusentals människor har dött tack vare dem. Men det är ju gemene man som inte har vett nog att följa den info som fullkomligt pumpas ut överallt, dvs umgås endast inom hushållet, håll avstånd till andra, tvätta händerna ofta osv. Det gäller alla och det gäller NU, inte efter jul och nyår.
Så Svante och alla andra som jobbar inom vården får betala priset för att majoriteten tänker ”det gäller alla andra, men inte mig”. Lite trist inställning kan jag tycka, jag hade gärna sluppit bli utsatt för den förhöjda risken själv också med tanke på att om han blir smittad (vilket händer frekvent på vårdavdelningarna trots rigorösa skyddsåtgärder) så blir förmodligen jag det också.
Tänk att det ska vara så svårt för folk att bara göra som man ska, utan att försöka hitta kryphål eller undanflykter…

Kommentera gärna här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation

%d bloggare gillar detta: