web analytics

Om Oss

Om Ullis:

Efter 15 år med ridning och hästar satsade jag 2004 på hundar och hundträning i stället, och det är jag glad över eftersom jag genom hunderiet har träffat många fina, roliga och trevliga människor . Hade det inte varit för hundarna hade jag inte lärt känna flera av mina närmaste vänner, och inte heller min sambo Svante!
Utöver hundträning är jag också intresserad av träning och hälsa i olika former och nuförtiden blir det framför allt simning, cykling och löpning eftersom Svante ”lurat” in mig på triathlon. Hand i hand med intresset för hälsa går också ett intresse för mat och kost, och det händer att jag nördar ner mig i olika studier och undersökningar i ämnet. Statistik och fakta gillar jag!
Jag gillar också att fotografera och mestadels är det såklart hundarna, naturmotiv eller stilleben som avbildas. Ett urval av mina bilder går att se här på hemsidan under fliken ”galleri” (galleriet kraschade och är under uppbyggnad igen!).

Som person gillar jag ordning och reda och tydliga direktiv, och jag omger mig helst med några få nära vänner än med många ytliga. ”Kvalitet framför kvantitet” är ett devis jag bär med mig genom livet.
Jag gillar inte att lämna saker oavslutade, utan om problem uppstår vill jag lösa dem på något sätt och sedan gå vidare framåt.

Jag driver också tillsammans med Svante ett litet företag som heter Ubri Hundsport där vi håller kurser och annan träning.

Maila mig på ullis[at]ullisweb.se!


Lei-Anns Dax
TJH – VH
2009-04-21
E: Lei-Anns Bosse U: Segervittring Agnes
HD: A ED: UA (0)
MH L-test
Högre klass spår
Godkänd elitklass svenskskydd

Om Dax:

Dax är min första malle och tanken när jag skaffade honom var primärt att få en hund i väktartjänst. Det målet uppnåddes när han var lite drygt 2 år så efter det tävlade vi också i spår och skydd.
Tyvärr fick han en senskada i ett bakben som var svårläkt och vi fick sluta att tävla och sedermera även sluta med tjänsteutövandet. Nu är han en glad pensionär som njuter av livet!

Dax är uppmärksam och vaken och har en bra balans mellan självständighet och samarbetsvilja. Jag upplever honom som väldigt styrbar och lättsam att träna med så länge jag tänker till på vilka signaler jag ger!

I nosarbetet, framför allt i spåret, har han alltid varit en naturbegåvning med mycket stort intresse och driv och han har aldrig haft som helst problem med att arbeta i mycket varierad terräng med många skiften.

I skyddsarbetet är han intensiv, har snabba och fulla angrepp och ett stort figurantintresse. Han blir stundtals känslosam och har en del allvar i sig, dock plockar han inte fram det i onödan utan jobbar till största delen i sin stora sociala kamp vilket gör att han är relativt lättstyrd. Han jobbar bra även under belastning.

Dax och jag har gått igenom mycket tillsammans både privat och under träning/tävling och tjänst vilket har gjort oss till ett riktigt sammansvetsat team!


Ullhedens Öje
SKH1
2014-09-27
E: Lei-Anns Eive U: Manoir Des Rubis Kira
HD: A ED: UA (0)
MH L-test
Lägre klass spår
Högre klass svenskskydd
Godkänt STMR

Om Öje:

Öje är min nya tävlingshund då jag inte längre jobbar som hundförare, jag har dock gjort L-test med honom där han blev lämplig att testas för väktarbruk. Öjes pappa är en halvbror till Dax och eftersom jag är så nöjd med Dax så kände jag att jag ville fortsätta med dessa linjer, något jag är otroligt glad över att jag beslutade mig för!

Öje är en väldigt positiv och trevlig kille, 100 % socialt tillgänglig utan att vara för ”på” och kletig. Svansen går hela tiden oavsett vad som presenteras, det kan vara allt ifrån mingel till träning till kloklippning!
Han är väldigt lättlärd och arbetsvillig, i lydnaden tar det oftast bara ett par repetitioner så har han förstått vad man är ute efter. Han svarar rätt och bra på retningar, har alltid skallen med sig och analyserar på rätt sätt.
I spår och framför allt sök är han väldigt effektiv med nosen, även i uppletande har han ett fint grunddriv och näsan på från start. Han har ett naturligt intresse för föremål och plockar spontant upp det han hittar med mänsklig vittring.

I skyddet går han på kraftfullt i både munkorg och i bett. Han är relativt belastningsbar och växer på sig snabbt i nya situationer, har bra släppanden och är fullt dresserbar genom hela skyddsarbetet. Sedan maj 2018 har vi lagt om träningen mot mondioring då Öje gick lite för hårt i munkorgen och riskerade att skada sig i svenskskyddet. Vi har gjort några starter i mondioring klass 1 under vår/sommar 2019 där vi ännu inte blivit godkända men haft fina detaljer med oss för det fortsatta tävlandet.

Jag upplever Öje som väldigt stabil och trevlig, den mest lättsamma och enkla hund att ha i vardagen jag någonsin haft och också trevlig och rolig att träna med!