web analytics

Inte jätteupplyftande väder idag så då har det passat bra att röja här hemma. Jag har fixat i ordning pappersinsamlingen som jag ska köra iväg tillsammans med glas- och metallåtervinningen i morgon. En vägg till i hallen är fri från tapet och en jämrans massa kläder är instoppade i antingen tvättmaskinerna (som fortfarande går) eller i garderoben. Mina två vinterjackor stoppade jag in i en vakuumpåse och hängde in i garderoben, nu tar de knappt nån plats alls!
Min sköna Arrakjacka som jag haft i många år (sedan 2006 närmare bestämt) fick nu vandra till de sälla jaktmarkerna, den var helt fransig i ärmsluten, hade hål lite här och där och var så smutsig så det inte gick bort i tvätten. Men vilken bra jacka det har varit, och vad jag har gjort mycket roligt i den!
Jag har hört att de inte alls har samma kvalitet längre som de hade då, så någon ny blir det nog inte men den här har jag varit sjukt nöjd med!

En promenad i regnet har det också blivit och just eftersom det regnade tog jag inte med kameran, men iPhonen är ju alltid med så alla dagens bilder är fotade med den. Det känns som det var länge sedan jag fotade ”på riktigt” nu, det blir mest med telefonen och vardagliga saker. Jag får ta en tur på nästa ledighet och bara lulla runt för mig själv och fota, det är avslappning för mig!
Jag fick också en (vad jag tror) jäkligt rolig fotoidé för lite inomhusfotografering som jag hoppas att jag får tillfälle att utföra snart, kanske redan i morgon!

Det slog mig också idag att det snart är dags för min och Dax uppkörning, och då menar jag inte den månatliga uppkörningen utan den riktiga, för polisen. Snacka om att det är lite skillnad mot för ett år sedan, då var uppkörningen det enda som snurrade i skallen och nu bara ”ja visst ja…” haha!
Den fjärde juni bör det vara dags (Rickards födelsedag dessutom), om de fortfarande följer sitt schema med uppkörningar den första måndagen varje månad. Jag ska kanske försöka se till att köra lite skydd tills dess så att jag vet att han släpper, det var ju ett tag sedan sist kan man väl säga och även om jag nu tror att det är bättre att köra lite skydd än mycket med denna hund så kan det ju vara trevligt att stämma av. Eller så blir det inte så haha, vi får se. Det ska inte heller vara några problem med att klara platsliggning, linförighet, framförgående, läggande och hopp över hinder nu tycker jag hehe…

Nu har jag fått se mina fina solcellslampor ”in action” också, tycker de blev väldigt trevliga även om de står inne just nu (men tror de passar allra bäst ute faktiskt). Den blå ska jag dock byta, för den slutar lysa efter bara någon timme så jag misstänker att alla celler kanske inte laddar som de ska. Men de övriga är tjusiga hela natten lång!

3 Thoughts on “Röjartorsdag.

  1. Hm, jä-la arrakjacka skull jag säga istället. Visst, hade den varit av god kvalitet hade allt varit frid och fröjd för den var heeelt suverän i utförandet! Men min gick sönder bit för bit från dag 1 (en knapp). Inte fick jag någon ny heller 🙁
    Min och en kompis jacka var vär ett sånt där ”måndagsex”, som de talades om 😛 .
    Skönt när man fått röja bort gammalt skräp. Ska ta tag i mitt sendan när allt är klart 🙂

    Jättefina bilder! ÄR du nöjd med ditt Tamron macro? Jag saknar mitt macro något enormt men har inte råd med det Nikon macrot jag vill ha. Kollar Sigma också, bra skit det med.

    • UllisWeb on 11 maj, 2012 at 12:24 said:

      Jag tror tyvärr inte ni hade några måndagsex utan att de gjort något som försämrat kvalitén sen jag köpte min. ALLA som jag pratat med på senare år har haft liknande problem, knappar som lossnar, dragkedjor som går sönder, sömmar som släpper så det blir hål i fickorna mm. mm.
      Kanske är det jag som har haft tur att min inte har pajat helt enkelt?? 😛
      Jäkligt trist iaf, det är ju ingen billig jacka heller!

      Jag är väldigt nöjd med mitt macro, bilderna blir väldigt bra på alla sätt tycker jag!
      Det enda jag kan störa mig på och som gör att jag skulle kunna tänka mig att byta är att det inte har intern fokusering vilket ger en rörlig del på objektivet. Det gillar jag inte, att det håller på och åker in och ut, men det är ju egentligen en skitdetalj för som sagt så blir bilderna himla, himla bra!
      Som en parentes kan jag tillägga att alla mina tre objektiv är från
      Tamron och jag är väldigt nöjd med dem allihop. De har också testats till ”toppklass” på Cyberphoto, så det är jag tydligen inte ensam om att tycka heller! 😀

  2. Jo, jag vet också massor vars jackor gick sönder både här och där. Det tråkiga är att jag fotade alla trasiga delar i min jacka och mailade i hopp om att få en ny, men blev bara erbjuden en ny dragkejda. Vem bojkottar Arrak tror du? 😉

    Tack för info ang objektivet 🙂 Jag funderar och velar vidare. Valet vore enklare om man hade mera pengar i plånan…
    Sigman jag kollat på har ingen egen fokuseringsmotor heller, men eftersom min kamera har det gör det inget. Då fokuserar den istället, fick jag till mig av ”min” kontakt på cyberphoto.

Kommentera gärna här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation

%d bloggare gillar detta: