web analytics

Först och främst vill jag säga TACK till alla som var med under helgens ”läger”, jätteroligt att träffa alla hundar och förare från både A- och B-kullen (+ schäferkatten bland mallehermelinerna ;), få till bra träning och roligt snack!
Sen måste jag också säga efter att ha hört ett litet rykte att ALLA som har en Grimnerhund har blivit inbjuden både till denna träningshelg och kennellägret senare i sommar antingen via mail eller SMS. Självklart kommer inte mailen fram om man bytt mailadress eller telefonnummer utan att meddela detta, men vi har inte fått tillbaka något som omöjligt att leverera i alla fall så om man inte har sett något så kanske det har hamnat i skräpposten då. Ingen behöver känna sig utelämnad eller bortglömd!

Vädret denna helg har ju verkligen varit kanon, i lördags var det perfekt för hundträning med runt 20 grader och lite disigt. Jag och Dax började då med lydnad med störning av andra hundar och föremål på plan, och det gick helt ok men HJÄLP vilken galen position han hade!!
Långt fram, trängde, plogade, hujeda mig… Jättejobbigt att få ordning på kände jag spontant, det är träning mer eller mindre varje dag med ordentliga störningar och noggrannhet med belöningarna som gäller för att få ner upphetsningen och bli av med felbeteendena!

Efter det körde vi lite skydd eftersom det snart är uppkörning för oss. Jag måste säga att det gick väldigt bra med tanke på hur lite vi har kört på sista tiden, det vi måste fila mer på är släppandena som kan bli lite sega och jag märker också att han åter igen har en tendens till att vilja stanna hos figgen när han har släppt. Den målbilden ändrade vi ju snabbt sist detta inträffade genom att belöna ur honom ur betten så jag tror inte det ska vara några större problem att få till snyggare även denna gång.

Visitationerna gick denna gång bra, Dax satt och trampade lite med frambenen när jag klappade på benen och figgen fick också sparka lite med benen (vilket jag även fick figgen att göra när jag körde visitation – transport på en träning förra veckan som jag inte har bloggat om. Då satt han helt still, naturligtvis blir det skillnad efter att han fått ta bett innan och det är viktigt att bära med sig!). Jag höll på och klappade och joxade och sa åt honom tills han satt helt still innan jag gick tillbaka, vill inte ha något trampande även om jag vet att han inte skulle springa fram och bita.

Under transporterna har han fortfarande svårt att hålla kontakten med mig, och när jag lägger större tryck på honom så blir han lite sur i stället. På uppkörningen skiter jag ju i vilket, men på träningarna strävar vi efter ”perfektion” så det ska vi fila mer på när vi får tillfälle. Jag varierade också transporterna genom att ansluta vid sidan av figgen och att helt gå förbi. Att transportera med figgen till vänster om oss var inga problem, men när vi testade höger ville han gärna dra sig framåt ur position hehe. Sugen på figgen med andra ord…

Jag minns faktiskt inte om jag gjorde något speciellt med Brimer i lördags, det blev lite mingel bara har jag för mig. De andra valparna har varit jättedåliga i magen hela helgen så de har tagit mycket fokus även om Rickard har varit den som tagit i princip hela lasset. På lördagskvällen efter att vi suttit och umgåtts i klubbstugan allihop så tog jag och Rickard en kort promenad med bara Astrid och Fenris, vilken känsla att bara ha två hundar ute. Semester haha!

Söndagen bjöd på strålande sol hela dagen, och även om det är underbart på sitt sätt så tycker jag inte att det är optimalt för hundträning. Det märks på både hundar och förare att man blir trött i både kropp och hjärna snabbare!
Jag började dagen med lite ”uppletande” för Brimer där han fick se mig lägga ett föremål ca 10 meter bort och sedan springa ut och hämta det när jag kom tillbaka helt enkelt. Jag vet inte om det var värmen, att han hade varit med och vallat fullrutan till de andra innan eller om han helt enkelt är lite sinnesslö haha, men vi fick öka och öka retningarna innan han målmedvetet tog sig ut och letade upp föremålet!
Det kändes lite otippat på en mallevalp men man gör det som krävs helt enkelt så får vi se hur det går nästa gång. Han ville i alla fall komma in med föremålet på en gång sen, inga tendenser till att lägga sig för sig själv och pyssla och det är ju väldigt trevligt!

Dax fick sig också ett uppletande i en smal korridor där jag lagt alla fyra föremålen på rad utåt, som vanligt var fokuset på tempo och att komma in med grejerna och det gjorde han jättefint med tre av fyra föremål denna gång. Det han inte ville lämna av var en fjärrkontroll i hårdplast som han släppte en bit ut i rutan, och snacka om att det märktes skillnad när jag bad honom hämta den igen!
Han slog omedelbart ner på tempot, strosade omkring och tappade helt uppenbart motivationen. Sen hittade han ett annat föremål i stället och kom in med det, och då valde jag att bryta efter det. Det märks tydligt att allt tjat på avlämningarna satt sina spår i motivationen, så fort jag blir pressande i nuläget så tappar han suget och tempot så hädanefter ska jag inte be att han hämtar in föremålen om han släpper dem utan ta in honom och skicka om som om det aldrig hänt. Avlämningar av olika föremål får jag träna för sig, och jag tror faktiskt jag ska köra vidare med ”prylhögen” som jag gjorde för några veckor sedan eftersom det är en så enkel övning att förstå sig på för honom.

Sammanfattningsvis har det varit en härlig helg, och det lär inte ha varit sista gången vi kör något liknande. Som vi pratade om när vi var där; man måste ju inte göra det så avancerat så man hyr klubben för övernattning varje gång utan bara har träningsdagar då och då med lite mat och babbel som avslut, himla trevligt och givande!
Nästa ”stora event” blir nu kennellägret i slutet av sommaren, och där tittar vi fortfarande på plats och datum så därför har det inte kommit nån vidare info om det. Den helgen vi först hade tänkt oss i september krockade med polishunds-SM, och den helg vi sen hade tänkt oss i augusti är klubben redan bokad. Så nu försöker vi få till en annan plats i augusti, eller köra helgen i september ändå och missa PHSM. Förhoppningsvis kan vi få klarhet i detta snart!

Stort tack till Tina som fotat alla bilderna i detta inlägg med min kamera, inte det lättaste att få till några bilder med ett trasigt teleobjektiv så därför har ett par av dem lite intressant ”skimmer” över sig som ni ser hehe…

4 Thoughts on “Träningshelg!

  1. alexandra on 28 maj, 2012 at 15:27 said:

    Är inte ett dugg avis att jag fick jobba istället för att träffa alla Grimner vovvar….Nä inte alls….Kan säga att jag satt o tjurade med en grymt stor godispåse på lördagkväll….kom på dom mest fula orden jag kunde…

    • UllisWeb on 28 maj, 2012 at 22:53 said:

      Näij inte sura, vi kör en favorit i repris i sommar i stället när ni kan vara med!! 😀
      Godis är ju gott förstås, men det kan vi fixa då med! 😉

  2. Malin on 29 maj, 2012 at 20:37 said:

    Låter som ni hade en toppenhelg!! 🙂 Och jag är på om ni kör lite endagsträningar framme i sommar, låter riktigt najs! 😀
    Men prutt att din tele har gått sönder, dåååligt så att säga!
    Och visst blir man lite mosig i skallen & kroppen av för varmt väder + hundträning. Då ska man helst bada och softa i skuggan enligt mig! 😉 😛
    Kram kram!

    • UllisWeb on 29 maj, 2012 at 21:52 said:

      Ja det var kanon, vi ska verkligen försöka upprepa detta framöver men som sagt kannske i lite enklare tappning ändå. Som det ser ut nu siktar vi på v.28 nån gång.
      Det är SKIT att telen har pajat, lämnade in den idag och det kommer kosta ett par tusen troligen att få den lagad. 🙁
      Jag häckade en hel del i skuggan på söndagen kan jag meddela, är helt inne på din linje där också haha! 😀
      Kramelikram!

Kommentera gärna här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation

%d bloggare gillar detta: