web analytics

Idag köpte jag hem en säck Magnussons Work att ha som komplement till grabbarnas färskfoder. Ibland behöver de lite extra tillskott på energi och ibland tar färskfodret helt enkelt slut, då är det bra att ha en reserv. Jag har alltid kört på Royal Canins maxi adult tidigare och tyckt att det funkat bra men har sneglat på Magnussons då jag gillar idén med att det både är ”rent” från tillsatser, högt köttinnehåll och dessutom närproducerat.

När jag bara gav torrfoder tyckte jag dock att det verkade lite klent i näringsinnehåll, Work är Magnussons kraftigaste foder och fördelningen protein/fett ligger på 28/18 till skillnad från RC högenergifoder 4300 (som jag gav då) som har fördelningen 28/21. Detta var innan jag kastrerade Dax och han var smal som ett staket, därför tyckte jag andelen fett var alldeles för låg. Sedan gick jag som sagt över till RC maxi adult som har fördelningen 26/17 så det är ju snarlikt Magnussons vilket gör att jag gärna testar det nu i stället.

Kulorna är helt torra till skillnad från RC som är väldigt kladdiga att ta på så man kan med lätthet ta en näve i fickan om man vill använda det som belöningsgodis. Dock känns de ganska porösa så för hundar som har problem med magen som Dax hade kanske det kan bli ett dåligt alternativ eftersom magsäcken troligen blir tom ganska snabbt. För vår del kommer det inte göra så mycket längre eftersom de i huvudsak får färskfoder, och sen är det ju inte säkert att detta torrfoder gör samma sak mot kroppen då det är ett helt annat innehåll.

Som grädde på moset så säljs det dessutom på Ica Maxi i både Solna och Häggvik vilket ger en bra tillgänglighet och priset ligger på 449 kr mot RC 609 kr, så det är bara att hålla tummarna för att det funkar. Båda pojkarna hovrar i detta nu runt fodertunnan där jag hällde upp maten för ett tag sedan så det verkar ju passa dem smakmässigt i alla fall haha!

2 Thoughts on “Ny hundmat.

  1. Alexandra on 28 oktober, 2012 at 20:37 said:

    Hade så gärna velat testa det men vågar inte efter Tykes klobrott

    • UllisWeb on 28 oktober, 2012 at 22:12 said:

      Nä fy det förstår jag! 🙁
      Hade det inte varit så att mina äter mestadels färskfoder så hade jag nog funderat en gång till innan jag skulle prova, jag vet ju att RC funkar så vågar man chansa liksom?! 😛

Kommentera gärna här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation

%d bloggare gillar detta: