web analytics

Jag gillar enkelt. Stilrent. Raka linjer och rena färger. Det känns uppfriskande naket, det man ser är det man får. Ärligt.

Jag vet att det är många som tycker att det bästa som finns är extravagant flärd där man får dra på allt man har och lite till. Pompa och ståt, grandiost. Saker och ting ska stå ut, omedelbart fånga ögat och göra ett permanent avtryck. Det är viktigt att det syns!

Jag föredrar det subtila, när intrycken inte kastas in på näthinnan utan det får ta sin tid att upptäcka detaljerna. Både när det gäller bilder, möbler och också i min personlighet. Jag är inte mycket för stora balunser och har aldrig varit, behöver inte ha de senaste, tuffaste och dyraste sakerna. Jag tvättar ansiktet med tvål och vatten, går och handlar på Ica osminkad i mjukisbyxor och gummistövlar och kan uppskatta en middag med blodpudding och bacon mer än en middag på Grand på grund av sällskapet. Enkelt.

Man kanske kan jämföra det med nyrika kontra anrika släkter med pengar. För den som just tjänat sina första miljoner är det både roligt och viktigt att köpa och visa upp saker. För den som är infödd med det finns det andra saker som betyder mer än ytliga ting, pengarna finns i bakgrunden och inte i centrum.
EDIT: Med detta säger jag inte att jag har en massa pengar liggandes och jag inte behöver fundera på ekonomin, för så är det verkligen INTE!
Det jag vill peka på är beteendet. För att vara tydlig.

Många gånger rynkar folk på näsan och undrar hur kan jag inte ta hand bättre om min hy eller inte bry mig om hur jag ser ut när jag är ute bland folk??
Hur jag kan köpa ”billighetsmärken” när det faktiskt finns erkänt fina märken av kläder, skor, möbler osv??
Eller varför det är så ”sterilt” i min lägenhet, ”det skulle inte skada med lite färg eller mönster här inne”.

Svaret är och förblir; för att det är enkelt. Och sån är jag.

DSC_0479Nu har jag fått spegeln i hallen på plats, den tjusiga i vitt och guld med sniderier på ramen jag först köpte byttes ut mot en vit, rak och stilren från Ikea. Andra må tycka att det är tråkigt, men det passar mig!

6 Thoughts on “Om att vara enkel.

  1. Jag gillar din stilhet!! Tycker det är riktigt snyggt. Har tyvärr inte samma fantasi själv men gillar din smak. Även dina naglar tycker jag blev super…

  2. Håller med du, enkelhet utan krusiduller är också min modell. Helt klart! 🙂

  3. Åh vad fint det blev med spegeln!! Mycket snyggare än den du hade hemma på prov! 😀

Kommentera gärna här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation

%d bloggare gillar detta: