web analytics

Igår sov jag så bra (jämfört med hur det varit sista tiden), vaknade bara en gång vid 13-tiden och lyckades sen somna om ända till 16.50!
Men idag har det blivit ett steg tillbaka igen, vaknade 13.30 och då var det kört. Bara att gå upp… Men det gör inte sådär jättemycket, idag är det sista passet och sen blir det fyra dagar ledigt igen.
Jag vaknade till med en lång, varm dusch med duschcreme från Björk & Berries som också kom i paketet från Lyko förra veckan men som jag glömde bort att visa då. Så nu doftar jag ännu mer ”Gott och Blandat” hahaha!

Sen bestämde jag mig desutom för att pigga upp ännu mer och ta på mig mascara trots att det är jobbdag. Förr var jag alltid noga med att sminka mig även när jag skulle till jobbet, men det blev så att jag slutade med det (och nej, det var inte för att jag träffade pojkvän och därmed inte behöver bry mig om mitt utseende för det var långt innan jag träffade Rickard). Det var svårt att hitta en mascara som satt tillräckligt bra så man inte såg ut som döden i slutet på varje pass med mörka ringar under ögonen, det tog tid innan man skulle iväg och ärligt talat; ORKA bry sig om hur man ser ut när klockan är mitt i natten och man inte träffar en käft förutom kollegor, påtända pundare och snorungar??
Men idag blev det i alla fall en mascaradag. Just nu använder jag ”Volume Million Lashes Extra Black” från L’Oréal och det jag gillar med den är att den ger framför allt separerade fransar. Ja, det är ju borsten som gör det och inte själva mascaran, men ändå. Den ger dock inte så mycket volym som man skulle kunna tro av namnet, men att slippa ”spindelbenen” runt ögonen är grymt för det är bland det fulaste jag vet och jag HATAR mascaror som klumpar ihop fransarna så man får stå och separera dem efteråt!

En till synes lite piggare tjej, tänk vad väldigt lite smink kan göra!

Fototips: vinkla blixten mot i taket, det ger ett bättre ”allmänljus” och man slipper ofta trista reflektioner. Har du ingen vinklingsbar blixt kan det funka att reflektera upp den med en spegel eller en bit folie. Varsågod att testa själva!

Som ni kanske märker har jag återupplivat min romans med min ”riktiga” kamera igen, just nu är det så himla roligt att fota och i synnerhet inomhus med externa blixten. Den fick ligga till sig i nästan ett år, men nu har jag använt den som aldrig förr!
Jag är sugen på att byta ut macroobjektivet (som jag har på bilden) till ett som är lite, lite ljusstarkare och har lite, lite kortare närgräns, men framför allt; det har internfokusering vilket detta inte har. En marginell skillnad kan man tycka, men ja… Jag är sugen hur som helst!
Tyvärr verkar det som att detta objektiv som jag har nu är ganska vanligt, vilket jag förstår för det ger GRYMMA bilder, men det gör ju tyvärr också att det är många som försöker sälja både på fotosidor och på Blocket så chanserna att bli av med det är ganska små. Och det känns lite onödigt att ha två med så gott som samma funktion, förutom internfokuseringen då.
Men om någon som läser här mot förmodan har en Nikon med F-fattning och letar efter ett macroobjektiv i toppklass så kan jag i alla fall meddela att jag har ett Tamron AF SP 90/2,8 Di Macro 1:1 till salu för ynka 2700 kr (ordinarie nypris hos CyberPhoto är 4390 kr). Så fick jag det sagt också!

2 Thoughts on “Sista passet och till salu!

 1. Haha, läste rubriken och såg bilden på Björk & Berries och var beredd att skriva ”jag köper!!” på en gång utan att läsa vidare! 😛
  Måste införskaffa duschtvål från dom!
  Hoppas du får ditt macro sålt så du kan köpa det andra som du vill ha 🙂
  Fin bild på dig vännen! <3 Och ja, orka sminka sig på jobbet! För vilka då? Kollegor och andra nattugglor? I don't think so! 😉
  Kram på dig!

  • UllisWeb on 11 februari, 2013 at 01:31 said:

   Ja den är niiice, fast ordinarie pris är rätt högt med 139 kr/flaskan. Lite skillnad mot typ 23 kr/flaskan för barnängen på Ica. 😆
   Men det är det å andra sidan värt, vardagslyx kan man säga. Och när jag köpte den var det dessutom rea! 😀
   Jag hoppas också jag kan byta objektivet snart, det vore skoj.
   Tack för berömmet, kram kram!

Kommentera gärna här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation

%d bloggare gillar detta: