web analytics

Nyss hemkomna från ett skyddspass och snart är det läge att krypa ner i sängen så skyddsinlägget får vänta tills imorn. Och den här gången ska jag verkligen skriva det, sist glömde jag faktiskt bort det men vi gjorde ändå inget utöver ”det vanliga” så det har känts som att det kvittar. Idag däremot önskade jag att jag hade haft med mig kameran för idag gjorde vi en ny grej som var rätt så skoj (men även lite läskig) och som Dax skötte med bravur. Mer om det i skyddsinlägget som jag LOVAR dyrt och heligt att jag ska skriva!
På tal om sängen förresten så måste jag ju visa mina våra nya sängkläder som jag vi har köpt nyligen på Ikea, Palmlilja heter de och de är helt underbara!
Vi hade en uppsättning sedan tidigare med typ brun-beige-guldrandiga och nu fick det bli en i blått. Fantastiskt härliga färger, silkiga och sköna och bra tyngd i dem. Det enda jag kan klaga lite på är att de gjort om dem sedan det första setet vi har och tagit bort en sydd kant runt örngotten som var en lite prick över i. 249 kr/set och SÅ värda varenda krona, jag älskar dem och vill (citat Rickard) ”åla omkring i dem” hela tiden haha!

Grynigt, men man ser ändå färgerna och det härliga ”siden”-blänket i tyget.
Och en Dax som frågar om han får komma upp i sängen, och en morgontrött Ullis som tycker det är ljust med blixt haha!

För övrigt har inget spännande hänt här, jag och Rickard gjorde en skaldjurslasagne igår som blev sjukt god och dessutom såg riktigt bra ut så jag ska gå emot mina bloggprinciper och lägga ut bilder på den här haha. Annars bär det mig emot att lägga ut bilder på mat, nätet svämmar formligen över av gryniga mobilbilder på vad folk äter och varje gång känner jag bara ”finns det nån som bryr sig??”. Ok om man arrangerat det snyggt, roligt eller tar någon form av detaljbild etc. men de vardagliga bilderna med allehanda maträtter, ofokuserade, tagna i dåligt ljus och med rackig bakgrund… Precis som nedanstående bilder med andra ord hahaha!!
Se och lär gott folk, detta vill vi inte se mer av nu. Men lasagnen blev i alla fall väldigt god (och endast 127 kcal/100g som en liten extra bonus)!

Och på tal om mat (herregud vad jag gör fina övergångar i mina ämnen idag) så har vi idag fått hem ny hundmat som vi ska testa på uppdrag av tillverkaren/distributören. Det hela började egentligen med ett reklamblad vi fick hem för ett tag sedan om att det kommer komma ett nytt torrfoder på marknaden, men vi har ju gett våra hundar Nordic färskfoder och de har funkat kanon på det så vi brydde oss inte så mycket till en början. Sen har vi har ju också varit lite inne på att komplettera färskfodret med ett bra torrfoder vid behov och då tittat på Standardt (som jag skrivit flera inlägg om), men det har inte blivit av att vi engagerat oss i frågan utan enbart gett Nordic i alla fall.
Nu har leveranserna av Nordic börjat strula, vi vet aldrig när maten kommer efter att vi har beställt och det är såklart inte hållbart då det är tillräckligt med planering som det är med färskfoder i och med upptining, förvaring och så vidare. Det går ju åt en del mat här hemma med fem mallar så det blir krisläge ganska snabbt kan man säga om vi inte får hem mat som vi ska!

Så vi kikade lite närmare på reklambladet, och då visade det sig att denna mat har lika bra innehållsförteckning som Standardt, plus att de har tillsatt mer vitaminer, laxolja, aloe vera och glukosamin (i vissa sorter) och detta gillar jag då det känns som att det försvinner en hel del när man tillverkar torrfoder som man sedan skulle behöva återföra. Glukosamin främjar lederna för både äldre och hårt arbetande hundar och även det är något jag tycker är bra. Maten kommer också finnas på många djuraffärer och hos Animail som har hemleverans i hela landet, så tillgängligheten är det inte heller något fel på vilket man ju tyvärr inte kan säga om Nordic. Så vi bestämde oss för att vara med i utvärderingarna (första efter 10 dagar och andra efter 30 dagar)och se hur det funkar, och självklart kommer det uppdateringar även här om hur det går!

6 Thoughts on “Lite nyheter.

 1. Duktig kicka som bloggat! 😉 Hi hi
  Jag vill ha receptet hörru, på lasagnen! Älskar skaldjur OCH lasagne!! Som jag skrev i min blogg så kan jag tycka att det visst är intressant med matbilder då och då men nej tack till dåligt tagna bilder på samma typ av mat dag in och dag ut. SÅ intressant är det inte! 😛 Men då och då tycker jag kan vara kul! Lite inspiration är aldrig fel! 🙂
  Spännande med nytt foder! Ser fram emot att höra vad du / ni tycker om det!
  Kram på dig!

  • UllisWeb on 5 april, 2013 at 11:33 said:

   Absolut kan jag lägga ut receptet, det var väldigt simpelt.
   Roligt att vi båda bloggat och tänkt samma saker haha!
   Kram!

 2. PS. Ser även fram emot inlägg om skyddsträningen! 😀

 3. Ohhh lasagne <3. Ser super gott ut! Tur att du har en karl som kan laga mat och fixar sånt ;-).
  Haha känner igen känslan att krypa in i nya sängkläder ;-). Tror åla omkring i de är det bästa uttrycket ;-).

  • UllisWeb on 5 april, 2013 at 12:10 said:

   HA den här lasagnen gjorde vi faktisk tillsammans, men annars måste jag erkänna att det mestadels faktiskt ÄR Rickar som står för matlagningen!
   Han är GRYM i köket, suveränt duktig! ♥
   Tyvärr likvärdigt dålig på att diska upp efter sig, men det får man väl ta antar jag när man blir bortskämd med god mat. 😉

Kommentera gärna här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation

%d bloggare gillar detta: