web analytics

Idag flyttade Brimer till ett trevligt par i Kvicksund på prov, de har en malletik sedan tidigare så de vet vad det handlar om. Det känns bra, vi hoppas på att det kommer funka bra så att han får stanna!Igår körde jag lite lydnad med Öje, framför allt med fokus på att han skulle sätta sig rakt vilket vi fick anmärkning på både på inkallningen och budföringen i lördags på tävlingen. Så sjukt onödigt, och han som alltid har haft en utmärkt position men nu har han alltså börjat fuska.
Det var många som körde på klubben denna kväll, och när det gick en kvinna med en gul labbe bakom ryggen på mig så kunde Öje knappt komma in på inkallningen haha, det gick sååå långsamt och undvikande. Varför har jag ingen aning om, kanske för att han inte ville verka ”hotfull” mot den andra hunden och riskera att dra igång nånting. Samtidigt skvallrar det också om att han har helt fel fokus under inkallningen, att tänka på att springa snabbt och målinriktat till mig ligger absolut inte nära tillhands. Han är inte helt lätt att höja motivationen på denna lille man, han är så otroligt stabil och jämn i sina egenskaper så att hitta vilka knappar man ska trycka på för att få fram en ”överväxel” är ibland en utmaning!Idag mötte jag upp Sandra för att spåra (det är även hon som fotat bilden ovan), lite ironiskt är det att vi nu bor i angränsande kvarter men ALDRIG ses haha!
Nu fick vi i alla fall ihop våra scheman, och för Öjes del innebar det 500 meter skogsspår med 5 apporter + slut. Han gjorde det jättebra, tog visserligen bakspår på upptaget vilket ju inte är kanon hehe men sen tuffade han runt helt ok och fick med sig alla pinnar in. På två ställen där Sandra hade svängt lite mer tvärt gick han ur spåret men hittade tillbaka, vid andra tillfället gick han över ganska kraftigt men reagerade på det själv och ansträngde sig för att ringa tillbaka och leta upp det ställe där han haft spåret senast och sedan följa det mer noga genom ”vinkeln”. Jag tror och hoppas att det var lärorikt för honom, och jag är övertygad om att med mer spårvana kommer han bli en skicklig spårhund!
Det var jättekul att lägga och gå spår i skogen igen, visst har väl fältspår sin tjusning också men att variera sig är ändå skojigast!

Kommentera gärna här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation

%d bloggare gillar detta: