web analytics

I söndags körde vi lite skydd med syskon och andra kennelekipage, Öje fick köra ett pass ärm med fokus på att komma in till mig för mer kamp efter överfallet genom att belöna upp med bitkudde och sen ett pass korg där vi motade bort, stötte och sen såg till att han fick ett rent efterarbete. Detta gör vi i sele och lina för att hindra honom från att gå på igen och i stället förknippa varje stöt med att genast efteråt söka bevakningspunkten och lägga sig. Vi bytte runt mellan tre figgar eftersom vi sett att han gör skillnad och inte ”kommer ihåg” momenten på nya figuranter, de är med andra ord inte befästa riktigt än. Bra träning, men inte den träning vi behöver just nu rent krasst!Idag blev det i stället spår vilket är precis den träning vi behöver!
Dagens förutsättningar var så gott som perfekta med minimal vind och liggtid på ca 50 minuter på öppet fält. Jag hade delat en köttbulle i smådelar som jag lade ett par gånger på sträckorna men också en i varje vinkel, jag vill att han både söker sig ända ut i vinkeln och också bromsar upp och analyserar snabbare vart spåret fortsätter ur vinkeln. Det funkade jättebra, och generellt hade han en väldigt fin och lagom energinivå från början och försökte inte skotta sig fram med muskelkraft utan slog på nosen direkt. Ett par gånger började han trassla med att titta efter annat som rörde sig invid men generellt var det jämförelsevis mycket bra fokus och tempo än tidigare. Vi kör med halsband och dubbla koppel just nu, med sele blir det lättare att ligga på framåt så det ska vi försöka att inte uppmuntra. Väldigt nöjd med dagens spår!Igår smög jag igång träningen för mig själv igen också, det är så sjukt kallt och vidrigt väder ute nu så cykeln får stå kvar på trainern ett tag till. Det känns bättre att börja köra igång på den än att springa ute just nu faktiskt, det blir för tungt och ansträngande och jag vill absolut inte få fler bakslag i den evighetslånga förkylningen jag har haft!

Kommentera gärna här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation

%d bloggare gillar detta: