web analytics

Alltså denna helg!
Egentligen har vi haft planer för alla helger framöver till i slutet av oktober men just denna helg föll aktiviteterna bort en efter en och plötsligt insåg vi att vi hade hela helgen till att göra vad vi vill!
Så det har blivit härliga skogspromenader…Tvättat en triljard maskiner, dammsugit, plockat, fixat, donat och ÄNTLIGEN satt upp gardiner i köket och sovrummet. Inte en dag för sent!Ätit hemgjord sushi i dagarna två eftersom det alltid blir så mycket när vi gör dem haha!
Vi testade en variant som vi åt på Ayakos sushi i Uppsala förra helgen (otroligt god sushi för de som har vägarna förbi Geijersgatan), i stället för att göra en vanlig nigirikudde med avokado i bit ovanpå så hade de mosat avokadon och också lagt en gurkremsa runt kudden som lite stöd (och det ska vara sesamfrön på vilket vi inte hunnit på bilden nedan). Två saker ska man tänka på när man gör detta märkte vi, dels så ska man inte mixa avokadon som vi gjorde utan mosa med gaffel för den blev något lös när den blev så finfördelad. Sen bör man göra gurkremsorna i förväg så de hinner torka lite, annars blev det väldigt halkigt att ta i dem. Men lika goda ändå såklart!Långpromenader vid våra kära åkrar har det såklart också blivit där Dax fick hybris på en av dem och skulle ha båda bollarna själv. Tänk att en så liten mun kan rymma så mycket!Öje har haft söndagsläge idag och gosat ner sig ordentligt i sängen, alltså kärvänligare och myspysigare hund får man verkligen leta efter!Veckans långpass gick av stapeln i Björnöspåret, jag hade en sjukligt dålig och tung dag med extremt svårt med syresättningen idag. Mjölksyran höll sig borta, men flåset… Ojojoj säger jag bara, idag var det nog mest pannbensträning. Men det märks att all löpning ändå gett resultat, och som jag misstänkte så har halvmaran i Sälen satt positiva spår i benen för även om det kändes tufft och tungt så satte jag nytt pers på (nästan) milen. Känner mig smart och duktig som kan läsa kroppens signaler och vilade ur det tunga loppet veckan efter och lät musklerna bli starkare och uthålligare i fred!
Vi klarade dessutom hällregnet idag med bara ett par minuter till godo, när vi gick mot bilen började det droppa och sen såg det plötsligt ut så här:Vi avslutade helgen på klubben med lite hundträning för ett ekipage som ska iväg till VM i IPO och jag passade också på att utnyttja dem som störning för platsliggningen. Han blev ganska sugen på skyddet så han gjorde lite fel och jag fick chansen att rätta honom vilket är bra. Han lär sig snabbt vad som gäller, men han måste också bli informerad om det i varje olik situation vilket ju inte är helt optimalt eftersom det är svårt att återskapa allt som kan hända. Tur att brukset ändå är hyggligt stereotypt, även om det kan uppstå lite olika saker på en platsliggning förstås.
Jag lade hur som helst om honom igen efter att det blivit fel och då skötte han sig fint, och även när jag la honom åt andra hållet med störningarna i ryggen. Sedan fick vi också chansen att köra en vända med skott och även det gick finemang, bra bra. Jag tänker mig att jag kan få till bra träning här hemma genom att lägga honom bredvid rastgården där folk släpper sina hundar vind för våg, använda mig av toleransträning i koppel och lina och även eventuellt åka på onsdagsträningen för att få till plats med andra okända hundar och skott.
Det blev också lite fritt följ idag där han faktiskt börjat ta för sig lite framåt i positionen så det ska jag peta på, och så blev det ett antal vändor apportering där han faktiskt peppar peppar nu kommer in med den och gör avslut. Poletten har äntligen ramlat ner!
Gripandet är fortfarande hej kom och hjälp mig men det spelar mindre roll, där kan vi hålla på och pilla sen. Jättebra lydnadsträning avslutar en härlig helg, och som grädde på moset är jag också ledig imorrn och ska hämta nya bilen!

Kommentera gärna här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation

%d bloggare gillar detta: