web analytics

Sist jag skrev var arbetsveckan på ingång, och nu är den plötsligt över. Under veckan som gått har jag inte kört någon egenträning till förmån för hundträning, det börjar dra ihop sig till tävling så då läggs prioriteringarna om. Den 30e debuterar vi i lägre klass skydd, det blir jättekul!
I måndags var vi iväg och tränade med en duktig figge i Enköping eftersom det slog mig att vi kanske ska testa Öje på en annan figge än Svante innan tävlingen haha. Till en början var Öje splittrad eftersom Svante stod bredvid och kommenderade men efter ett transportöverfall som Öje inte var med på så taggade han till kan man säga och blev riktigt olydig!I korgen gick han jättefint men i ärmen hade han absolut INGET släppande utan tvärt om rusk i ärmen, och jag kunde inte säga åt honom för då släppte han även bevakningen och kom till mig. När figgen sa till gick det bättre och han gjorde några fina släppanden, men plötsligt var han tillbaka i vild kamp igen så jag vet inte riktigt vad han tog med sig från det passet utom att han vaknade till liv REJÄLT i sin kamp hahaha!I onsdags hade jag ju ledig dag, den inleddes visserligen inte så fantastiskt med ett besök på kvinnokliniken för att följa upp ett cellprov där jag hade cellförändringar för ett par månader sen. Nu såg de inget konstigt i onsdags, men de tog biopsier ändå för säkerhets skull.
Sen däremot blev det en underbar långpromenad i solen, riktigt skönt väder!Sen bar det av till Enköping igen för att ge grabbarna sin månatliga laseromgång, Dax var osedvanligt fräsch och spänstig i kroppen men Öje var lite öm över ryggmuskulaturen och kort i pectoralis så där har vi lite underhållsjobb att göra. Ironiskt nog fick Dax ont i nacken dagen efter behandlingen så nånting släppte väl då som gjorde att nåt annat blev ansträngt sen och han fick nackspärr, stackaren!

På kvällen blev det mer träning i form av platsliggning med skott tillsammans med två andra hundar där Öje låg i mitten, det gjorde han bra även om jag faktiskt stöttade lite med både beröm och korrigering.Sen blev det mer skyddsträning med en duktig tjej som fick ta lite bett i kudde, och åter igen var han helt vild och skulle inte släppa. Hon fick också säga till honom lite grann men det blev mestadels bättre och bättre så det gick åt rätt håll.

Även igår var det skyddsträning med gruppen och då blev det visserligen Svante som figgade men han fick göra det svårt för Öje genom att bli mer distinkt och ”på”, höja upp ärmen i passiviteten eller bli lite mjukare i kroppen och odistinkt i passiviteten. Öje ska klara att släppa ändå!
Även jag själv tog några bett, och en annan tjej i gruppen körde några stycken med kudde så han fick testa runt lite grann på olika människor men med samma regler runt släppandet. Det gick jättefint faktiskt så det känns bra, även om det är superkul att han plötsligt vaknade till och rockar loss som tusan i skyddet så är det liiite dålig timeing att börja med det två veckor innan tävling hahaha! 

Kommentera gärna här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation

%d bloggare gillar detta: