web analytics

Måndag-fredag, måndag-fredag… Jag tycker alltid jag ”precis skrev” här i bloggen men så tittar jag och så har det gått tre-fyra dagar!
I onsdags var jag ledig och började dagen med en omgång cykelintervaller på trainern, 10×1 min med 1 min vila. Jag hade en liten tanke om att vi eventuellt skulle springa en sväng på kvällen också så intervallerna blev inte stenhårda denna gång, men det ger såklart mycket ändå!
Jag provade en ny sport-BH från Salomon framtagen med Suunto, Salomon movescount bra, som har inbyggt pulsband och den funkade hur bra som helst. Pulsbandet är ju bra vid simningen men under cykel och löpning kan det vara skönt att slippa ha massor av prylar på sig!Efter morgonfysen bar det av till tandläkaren för att laga ett hål och en gammal lagning som gått sönder, både tråkigt och dyrt men det är ju bara att gilla läget. Sen styrde vi kosan mot Stockholm och åkte och tittade på ännu en bil, och denna gång slog jag till och köpte den så på måndag hämtar jag hem den!Åter i Västerås la jag ut ett spår till Öje som fick ligga till sig medan vi promenerade, han hade lite svårt att hålla kärnan och inte agera på annat han kände vittring av men överlag gick det bra och han hade ett jättebra intresse av att lämna över pinnarna denna gång. Annars kan han gärna släppa dem halvvägs mot mig men nu kom han hela vägen in med dem.
Sen var det bäddat för en mumsig middag bestående av kyckling och rotfrukter i ugn och sen hade den lediga dagen flugit förbi, tiden går verkligen fort när man har roligt (även om det också blev en dag med mycket bilåkande)!Igår hade vi skyddsträning med gruppen, Öje fick köra transporter med överfall i bitkudde till att börja med för att försöka få honom att sikta lägre i överfallen. Han gick i fint men släppte också fint och kom in vid sidan. Sen lade vi på munkorgen där han gjorde en riktigt bra stöt men sen innan vi skulle gå andra transporten med korg blev han lite distraherad av saker vid sidan av plan. Jag sa till honom och då blev sedan transporten mer avslagen och han blev plötsligt ”störd” av korgen och ruskade på huvudet. Det blir lite så när han inte ligger helt rätt i skyddsfacket, då fokuserar han för mycket på annat runt omkring och bland annat då att han har korgen på sig.Till pass två beslutade vi därför att vrida på gasen lite, Öje är så pass stabil och grunddresserad att jag enkelt kan fånga upp honom innan det går överstyr. Så det blev sele, lina och mota bort-övningar med inslag av lätta stötar för att få upp intresset och intensiteten varvat med transporter för att också få honom att förknippa transporterna med att det blir lattjolajban även där. Han tyckte såklart det var skitkul haha och vi ska nog fortsätta med att dra upp honom lite så han inte tänker så mycket på vad som händer runt omkring.
Vi avslutade träningen med platsliggning där Öje och Dax fick ligga still med massor av störning från lilla Dixie som körde lydnad runt omkring. Öje var så söt och lutade sig när han tyckte att han blev skymd så att han kunde se mig där han låg haha. Han håller inte kontakten konstant men han verkar ha fått en uppfattning om att när det känns jobbigt eller svårt så är det bäst att titta efter matte och det tycker jag är bra i stället för att han börjar agera på annat. Med mer nöta och mer rutin kommer den biten också sitta!

Nu däremot är det dags att packa ihop för veckan och ta långhelg, löpning, sushi, bubbel och chips tror jag står på kvällens agenda!

Kommentera gärna här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation

%d bloggare gillar detta: