web analytics

Det var minsann inte igår vi spenderade en hel dag ute i skogen men idag hände det!
Dagen startade med grått och duggregnande väder och det var en hel del regnkläder som packades in i bilen innan vi åkte mot Lindholmen. Inledningsvis var det dåligt väder även där borta, vi startade med att köra fyra skick med synretning eftersom Öje inte visste någonting om vad sök var sist vi körde och självklart gav det utdelning. Det jag tycker mig se som jag är lite tveksam till är att han gärna går just på synen, så nästa gång ska vi nog hellre göra en X-figge övning och även vara snabba med att plocka bort den så han går helt utan retning. Träna raka skick kan man göra på sidan av med utlagda föremål om man inte har figuranter (vilket också kommer till nytta vid uppletandet), och även markeringen/bevakningen kan putsas på utanför själva söket. Där måste vi lägga lite krut på att han ska bibehålla skallet även om jag rör mig mot eller runt honom i skogen, och också att han behåller bevakningen under transporten mot stigen där han just nu har en jättefin position men går i helt andra tankar än att han bevakar en potentiell ”buse”. Två ganska världsliga saker som inte brukar vara vare sig enormt svåra eller tidskrävande att få till på ett bra sätt! Längre in på förmiddagen sprack vädret upp och det blev riktigt fint. Vi fick ut en supporterbil till skogen med bland annat en grill och grillade korv och snackade om livet, HUR mysigt som helst!
Sen fortsatte vi med ett litet sökpass till, Öje fick ingen retning på första skicket men redde ut det ändå efter lite snurrande och på andra skicket fick han för första gången hitta en figge i ”dold” (halvöppen) lega och hur han löste det ser man på filmen nedan. Jag skrattar varje gång jag ser det hahaha!

När söket var överstökat stannade vi till på vägen tillbaka till bilarna och körde uppletande i en ca 8-10 meter bred korridor på en äng, då var det ganska slut i rutan för Öjes del men han lyckades plocka tre föremål i hygglig takt och fick en retning på det fjärde för att få till ett bra avslut. Han höll sig inte riktigt inom vallningen men å andra sidan hade det blåst upp lite grann så vittringen drev väl en del i vinden. Trots detta ska han ju ha vett att hålla sig inom linjerna men nu är han ju så färsk på detta med uppletande än så länge så det kommer ge sig med mer rutin. Verkligen en underbar dag, helt fantastiskt skönt att ta tillvara på det vackra vädret och vara ute så pass mycket. Trevligt sällskap och vackra omgivningar gör ju saken ännu bättre så denna lördag kommer sparas i minnet länge!
Dax har ju naturligtvis också varit med under dagen och fick vara med och valla av rutan tillsammans med fina Pheija så även han sover gott här på soffan bredvid mig nu hehe.

Kommentera gärna här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation

%d bloggare gillar detta: