web analytics

Uppstigning och morgonpromenad med grabbarna, där vi upptäckte att det åter igen hade kommit snö!
Vintern försöker verkligen komma på riktigt, kan den inte bara få göra det?!Sen var det dags att fixa årets (första?) julskinka för en ordentlig skinkfrukost!
Den blev ok men inte perfekt, lite mer salt och mer smak så hade den fått full pott. Öje däremot tyckte den verkade perfekt haha.När vi var klara hemma åkte vi ut och tränade hundarna, Öje fick ett antal sökmarkeringar med fokus på att fortsätta skälla även när jag närmar mig och kommer fram. Han blir lite skuttig också mot figuranten så han behöver helt enkelt bli mer stabil i markeringarna.

Sedan fick Dax en kort spår men med massor av pinnar. De slarvade han med som sjutton haha, men tack vare att det låg snö kunde jag se vart Svante hade gått ut spåret och därmed också se pinnarna som Dax gick över och stanna och backa bandet för att få honom att markera dem. På vissa fick vi backa mer än en gång kan jag säga, men till slut kom vi i alla fall fram till slutet och hade alla pinnar med oss in.När vi kom hem svidande jag snabbt om till cykelbyxor för att sätta igång med dagens brickpass. 30 minuter på hojen och sedan 4 km löpning tillsammans med Svante innan solen hade gått ner, riktigt lyxigt att springa i dagsljus. Det blev en redig träningshelg det här med både sim, cykel och spring!Efter denna bravad plockade jag i ordning julkransen som jag hade på dörren till huset och satte upp den på ytterdörren till lägenheten, den hade tappat lite delar så under vår skogspromenad i förrgår plockade jag ny rekvisita och satte fast.Dagens sista produktiva övning var apportering i vardagsrummet för Öjes del, jag lade upp tre träapporter och en metall i ena änden av rummet och så fick han hämta in dem en efter en i valfri ordning ett par gånger. Mycket tankeverksamhet krävdes det men till slut verkade poletten ramla ner. Jag tänker att jag ska fortsätta så ett tag för att sedan också lägga till tungapporten, han är inte helt hundra på att lämna av och hålla still tills jag tar föremålet och jag är livrädd för att han ska släppa den på tassarna så jag måste stärka upp den biten!
Nu sover båda pojkarna så sött i soffan, ingen av dem är vana vid så mycket aktivitet under en och samma dag (för Dax hade dagens spår varit en skymf i fornstora dagar haha) så det är trötta mallar här ikväll. Även matte är trött så nu är det dags för sängen, i morgon stundar en ny jobbvecka!

Kommentera gärna här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation

%d bloggare gillar detta: