web analytics

Så var långhelgen över för denna gång, och vilken helg sen!
Redan när vi åkte iväg i lördags morse skvallrade himlen om att det skulle bli en fantastisk dag.Siktet var inställt på sökträning, och jag hade en plan för Öje som verkligen blev superbra!
Först började vi med en markeringsövning där han fick se figgen gå ut och sätta sig ute i skogen, en jätteenkel övning för att visa att det var sök vi höll på med. På andra skicket fick han vad jag kallar en X-figge vilket innebär att figgen gick ut från stigen när Öje tittade på och stannade sedan en bit in i rutan. Då vände jag bort honom åt andra hållet och figgen fortsatte gå ännu längre ut och gömde sig. Sen vände jag tillbaka Öje igen och skickade ut honom vilket blev jättebra.På tredje skicket blev det en vanlig figge som han också tog jättefint med jobb i vinden, det jag däremot kunde se var att han blev störd i markeringen av att jag närmade mig så det ska vi öva på. Fjärde skicket blev på en heldold figge i en låda, jag ville se om han som så många andra hundar behövde bekräftelse av att se figgen innan han kom igång med markeringen. Det visade sig att så var fallet, han sprang runt lådan några varv och försökte komma på vad det var han kände och sen buffade han på locket så det gled upp en bit och figgen fick hjälpa honom att börja skälla.När jag kom nära så blev han ivrig och hoppade på lådan så locket flög av helt så vi fick hjälpa honom att söka lite avstånd innan han fick belöningen kastad till sig haha.
På femte skicket körde vi också en helt vanlig figge och sedan avslutade vi med ännu en X-figge, det kändes som en väldigt bra träning och jag ska fortsätta köra samma upplägg framöver!
Efter träningen tog vi en promenad över golfbanan som låg i närheten av sökrutan och sen åkte vi hem till Annelie och Håkan och hade en rolig kväll med mängder av sushi och god efterrätt. Mums!Söndagen förflöt ganska lugnt med hundpromenader som vanligt och ännu en god middag bestående av älgrostbiff, pommes och bearnaise. Mat är verkligen livet!
Idag däremot har vi varit produktiva med ännu en långpromenad i det vackra vädret, sedan åkte jag iväg och lasrade hundarna medan Svante städade hemma.När jag kom tillbaka drog vi direkt till simhallen och jag vevade av ett redigt pass bestående av 200 meter uppvärmning och sedan 1000 meter paddlar, stundtals var det jobbigt men faktiskt så gick det lättare än jag trodde och då är det ändå en av de längsta sträckorna jag någonsin simmat och med paddlar dessutom. Det bådar gott för kommande säsong!Kvällen har sedan gått (någorlunda) i julens tecken då jag gjorde tre uppsättningar knäck med olika smak, turkisk peppar, mandel och polka. Som bonus testade jag dessutom några enstaka med havssalt också, och alla fyra blev fantastiskt goda!Det är ju så enkelt och snabbt att göra knäck i micron så jag tänkte att jag kör på när jag ändå är igång så får vi se hur det blir, och det blev verkligen succé. Man kanske skulle testa med choklad i, eller dumle, eller riven citron- eller apelsinskal… Ja möjligheterna kan nog vara oändliga, kul att testa lite nytt!

Kommentera gärna här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation

%d bloggare gillar detta: