web analytics

Igår körde vi en ny heldag med träningskompisar i hundhallen i Upplands Väsby, en fin hall men då den är ENORM och uppdelad i tre delar där det var full aktivitet i de andra två delarna så blev det väldigt ljudligt där inne och svårt att fokusera på varandras träning tyckte jag. Min hjärna kommer nog alltid ha ”ärr” efter att ha jobbat så mycket natt och dessutom ensam, efter ett tag med mycket liv och rörelse blir jag väldigt trött i skallen!Hur som helst så körde jag för första gången inkallning med ställande och metoden jag kommer börja med är att lägga ett föremål bakom Öje och sedan belöna ställande mot mig oavsett vilket tempo han väljer så länge han ställer sig. Tanken är att det per automatik kommer gå fortare när han blir säker på momentet. Det finns tusen sätt att lära in de lite knepigare momenten, men eftersom jag hade svårt att få till det bra på Dax så ska jag nu testa en annan infallsvinkling med Öje och ge detta en bra stund av utvärdering!Samma sak är det egentligen med framåtsändandet, med Dax la jag x antal timmar på att försöka få ihop momentet men det blev aldrig riktigt bra. Så med Öje ska jag testa lite annat och se vad det ger, dock är det samma start och det är att lära in saktagåendet. Så länge linan sitter på är det inte ett problem, men när den är av glider han iväg så vi kör med lina ett tag till.
Utöver detta körde jag igenom lite saker vi mer eller mindre ”kan”, fritt följ, kryp, apportering. Apporteringen har släppt så tillvida att han kommer in med apporten sitter vid sidan och håller, dock håller han inte riktigt fast men det går åt rätt håll.Idag blir det mer lydnad då jag ska möts upp Sara som i vanliga fall lasrar grabbarna för en timmes träning. Då ska vi vara i ett litet rum, så jag tror det blir fokus på kryp, tungapportering och ställande.
Men först blir det morgonyoga, stel som en pinne är jag efter helgens fysiska inaktivitet så nu måste jag böja igenom lite så jag inte får ont!

Kommentera gärna här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation

%d bloggare gillar detta: