web analytics

Blandad kompott delux denna helg kan man säga, först skyddsträning på ny figurant hela lördagen och åter igen blev det tydligt att Öje blir lite mer återhållsam och får svårt att läsa in momenten när vi kör på ny figge. Han tycker det blir lite jobbigt och börjar lätt titta på eller efter annat. Vi måste alltså variera figgarna mer så han blir bekväm i att även om det står en annan människa där är hans jobb fortfarande detsamma. Inte så lätt när man är en ödmjuk mallekille!
Efteråt tog jag ett långt bad och tinade upp, prognosen sa runt 6 grader varmt och halvklart men verkligheten var 2 grader, blåst, mulet och enstaka snöbyar. Inte riktigt vad man klätt sig för kanske, även om jag anade ugglor i mossen och hade mer kläder än jag borde haft om prognosen hade stämt.Lite senare på kvällen beslutade sig Öje för att liva upp stämningen genom att göra en inspektion av kompostpåsen som jag hade ställt på golvet i hallen i väntan på promenad mot soprummet. I påsen låg det revben från fredagens middag, typiskt sådana ben som hundar INTE ska äta eftersom de i tillagat skick blir flisiga och vassa och kan perforera magsäck och tarmar. Detta hade Öje inte läst, så han drog snabbt i sig av benen och vips så fick han två burkar sparris (som jag ALLTID ser till att ha hemma) och sen satt hela familjen i bilen på väg mot Strömsholm. Det var den lugna lördagskvällen i soffan…
På röntgen kunde veterinären se att han hade ben i magen, däremot var hon osäker på om det var två eller tre stycken. Hon beslöt sig dock för att inte gå ner med kamera och försöka fiska upp dem utan låta dem ligga kvar i magen tillsammans med mer sparris och låta magsyran lösa upp dem. Det höll inte Öjes mage med om, utan dagen efter kom ett långt och smalt och ett kortare och bredare ben ut i bakänden, tillsammans med lite blod i bajset. Inte så konstigt kanske, men inte helt bra att få sår på tarmväggarna så vi håller fortsatt noggrann koll på hur han mår och vad som kommer ut. Hittills inget mer av vare sig ben eller blod, så antingen var det bara två eller så har det tredje stannat kvar i magsäcken än så länge.
Det blev en intressant middag som serverades till hundarna på lördagen där en enbart fick äta sparris och den andre har haft långvariga problem med magen och går på specialkost med morötter, potatis, kyckling och några få kulor skonsamt torrfoder (samt två sparrisar för syns skull haha).Igår var det ju våffeldagen så vi körde en söndagsfrukost med våfflor och blåbärspaj som blivit över i lördags och sen blev det en härlig promenad i underbart väder. Då kom solen som skulle varit på lördagen minsann!
Mysiga vårtecken överallt, nu kommer man snart kunna se hur allting börjar spira ur marken och naturen börjar satsa mot våren och sommaren. Härligt!!!

Kommentera gärna här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation

%d bloggare gillar detta: