web analytics

Så var det fredag igen, det har varit en lång vecka eftersom förkylningen hänger i och jag har sovit lite dåligt på grund av den. Men nu är det i alla fall äntligen fredag!
Veckan har bjudit på lite mer hundträning när jag nu inte kan träna mig själv nånting, och generellt har det gått bra. I tisdags körde jag lydnad; inkallning med ställande, apportering med fokus på att hålla i apporten ordentligt vid sidan och fritt följ. Det blev också ett par civilsändanden där jag själv för en gångs skull stod som figurant och sa åt Öje i mycket god tid att han skulle ligga. Han börjar bromsa på en gång, men tack vare hastigheten hinner han ändå nästan hela vägen fram innan han lägger sig. Som jag skrev sist, det är inte hela världen heller.I onsdags åkte vi först till klubben och jag fick chansen att lägga platsliggning med skott tillsammans med okända hundar. Öje låg och vibrerade lite grann och hoppade till vid de första två skotten. Han är inte helt bekväm i den situationen, men jag uppfattar det inte som att det är skotten han reagerar på utan tror mer det är knutet till hans inställning till andra hundar som han tycker är väldigt spännande. Där ska vi lägga mer tid, helt klart!
Sen körde jag också övrig lydnad på ett hörn av planen där det var hyfsat torrt; skall, inkallning med ställande, apportering, kryp. I krypet försökte han verkligen tänka på att följa mig vilket är en klar förbättring, dock råkade jag styra ut honom i leran och vattnet och då blev det tvärstopp, det kunde han inte tänka sig haha. Men i övrigt blev det rätt så fina vändor, och även med halt mellan sträckorna.I övrigt har vi inte uträttat några stordåd, jag väntar med spänning på att förkylningen ska lägga sig helt så bihålorna kan stötta mig i lite löpning och cykel. Ja, även simning för all del, även om vi legat lågt på den fronten på senaste tiden.
Vintern håller i alla fall på och släpper sitt grepp sakta men säkert, det börjar likna något temperaturmässigt på dagtid i alla fall men under nätterna är det fortfarande kallt. I morgon ska vi träna hund hela dagen och prognosen säger 17 plusgrader så jag hoppas det stämmer!

Kommentera gärna här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation

%d bloggare gillar detta: