web analytics

Igår sprang jag Sthlm Trail Run som också är det första av fyra lopp som ingår i Sthlm Challenge, 10 km varierande terräng runt norra Djurgården i Stockholm. Svante ska operera knät den 24e så han fick nöja sig med att stå vid sidan och kika, i stället sprang jag med Annelie som vi i vanliga fall tränar hund med men som gjorde klassikern för några år sen och var sugen på att komma igång med egenträningen igen. Jättekul att även göra annat tillsammans än att bara träna hund!Man fick neongröna tröjor när man plockade ut sin nummerlapp så de flesta sprang även loppet i dem, vi körde dock på våra egna kläder och eftersom jag visste att det skulle bli varmt valde jag den grå/gula dressen från WAA Ultra. ÄLSKAR verkligen kjolen!!
Jag hade gärna velat ha nåt lite mindre ”påklätt” upptill, nåt som saknar hög krage eller kanske linne (även om jag vet sedan tidigare att man kan få skav under armarna om man springer långt i linne…), men det är i alla fall tur att man kan dra ner dragkedjan fram så långt man vill.Själva loppet var som sagt varierande, första halvan var ganska mild med en del motionsspår och bredare skogsstig. Under ett parti följde man vattnet på en smalare typisk ”skogsstig efter vattnet” och där kom jag äntligen till min rätt bland rötter och stenar, men tyvärr verkar alla andra människor ha en talang för uppförslöpning (vilket jag suger på) och stannar eller går när det blir tekniskt så det var ändå svårt att skutta på.
Efter 5 km hade vi passerat startområdet och gav oss in på andra halvan, och där blev det tuffare. Uppför en kort men brant slalombacke och sen snirklande skogsstigar med mycket djup lera som vi försökte springa runt så gott det gick. Över flera åsar vilket tog på låren som redan var trötta efter slalombacken, i alla fall mina. Annelie stegade på som ingenting, riktig hjälte!
I mål kom vi i alla fall, jag betydligt mer sliten än hon haha, och fick en supersnygg medalj, proteinbar, proteinsnacks, proteinkaffe. Mycket protein haha!
Kaffet och snacksen fick Svante ta hand om, men baren och framför allt medaljen behöll såklart jag. Man blir glad av medaljer, nu har vi tre kvar att hämta in innan året är slut!

Kommentera gärna här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation

%d bloggare gillar detta: