web analytics

Detta börjar bli mer av en veckosummeringsblogg än dagsfärska nyheter, å andra sidan händer det ju inte alltid något intressant varje dag så kanske är det roligare att få ett längre inlägg men mer sällan?Veckan har i alla fall innehållit ett fortsatt varmt väder med första nederbörden på över en månad igår. Då kom det däremot med besked, åskan dundrade, det flöt floder på gatan och stuprännan grävde en grop nedanför sig och spolade ut makadam över trottoaren. Nån timme innan dess låg jag ute på gräsmattan och solade för att få lite färg även på mage och rygg som aldrig ser solen när jag jämt går i linne haha, snacka om att det vände snabbt!Jag har fått till ett par pass med egenträning, måndag och tisdag har jag ju faktiskt redan skrivit om och träningsvärken efter måndagens cykel- och styrkepass höll i sig i tre dagar så efter tisdagens simning och löpning har jag bara lagt in ett yogapass för att försöka jobba upp smidigheten i musklerna.Igår körde jag dock ett löppass på kvällen, det som var tänkt att bli en lugn och harmonisk tur på minst 5 km men kanske även lite till om det kändes ok förvandlades till ett helvetiskt intervallpass med inslag av panik där emellan. På grund av MYGGOR!
Fy jag har aldrig varit med om nåt som liknar myggorna i år, de är enorma och finns verkligen i mängder!
Under de första två kilometrarna märkte jag inte av dem, förmodligen för att jag valde att börja med att springa en sträcka som ligger efter Mälaren och där ligger vinden alltid på. Men så fort jag kom in i skogen och skulle gå uppför en brant backe kom de surrande, och inte ens när jag sprang i ett behagligt tempo försvann de utan jag fick trycka på en del för att de inte skulle svärma runt och vara precis överallt. Jätteobehagligt och stressande!
Till slut hade jag i alla fall sprungit varvet runt och fick avsluta med ett litet dopp vid badplatsen, första utedoppet för i år för övrigt.Hundträning har det inte blivit så mycket av, det känns som det är svårt att få till bra kvalitet i värmen när det handlar om inlärning. I lördags var vi iväg till Strängnäs för att kika på domarprov som gick av stapeln, och då passade jag på att köra Öje lite i bitdräkt och försöka börja lära in transporten men han tyckte det var tufft så jag vet inte hur mycket som gick in.
Promenader blir det såklart ändå som vanligt, och jag kanske tar mig i kragen och kör nånting på kvällstid den här veckan då jag faktiskt bara jobbar torsdag och fredag.Lite mer hundigt blev det också igår förmiddag då vi åkte iväg till Söderbärke där uppfödaren till Svantes nya hund bor. 4,5 veckor är de nu så de börjar komma igång mer, men fortfarande är det alldeles för tidigt att se något speciellt så här tidigt tycker jag. Det var två av killarna som utmärkte sig lite grann igår, men det kan ändras till nästa gång så vi får se vilken det blir. Likvärdigt söta är de i alla fall!

Kommentera gärna här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation

%d bloggare gillar detta: