web analytics

Ingen rast och ingen ro, under helgen har vi varit på träningshelg i Dalarna och då har det behövt pysslas inför den. En fantastisk helg har det varit, suuuperfint väder och otroligt vackra omgivningar!
Inte blev det sämre av att Svante hämtade Gast under fredagen också, bedårande liten puppy! Själva träningen blev helt ok, jag såg mest helgen som en mysigt helg i husvagnen i goda vänners lag så sådär superseriöst kan jag inte påstå att det var. På lydnadsfronten körde vi en del framåtsändande mellan koner där jag flyttade konerna efter ett par vändor till en annan del av planen eftersom jag har märkt att Öje lätt lär sig en viss riktning eller punkt. Jag vill att han ska lära sig att det alltid kommer ligga en kampdutt åt det håll jag pekar, oavsett vart den legat tidigare, så jag måste vara noga med att variera och repetera mycket.Vi körde också apportering med lite olika föremål, han är snabb ut men sen fastnar han lätt på föremålet eller tar tid på sig att komma in så där tror jag på att köra med lätta föremål ett tag och belöna upp farten in till mig. Det ska sitta i ryggmärgen att springa ut, gripa och sen skynda sig tillbaka oavsett vad det är som ligger där ute!
Vi körde också matvägran och platsliggning, på matvägran (med kokt potatis) var han intresserad av bitarna så jag fick ryta till men platsen var fin.Skyddsmässigt körde vi förarförsvar med två figuranter, Öje har lite svårt än så länge att få ihop alla delar med toleranser då man inte får bita trots att figgen är nära och rör på sig, men ändå ska hålla koll på dem om det kommer ett överfall. Lite sträcka fram nosen och gapa blir det, men ju mer vi kör desto tydligare kommer det såklart bli.
Det blev lite transporter och även där har han svårt för att bara gå efter utan att smånypa i byxbenen, men det börjar se bättre ut med själva ”förföljandet”.
Vi jobbade också vidare med söksystemet åt höger genom att rigga upp två legor efter en husvägg, denna gång hade han inga tendenser till att låsa på första legan när vi hade flyttat figgen vidare utan konstaterade att den var tom och travade vidare mot den andra. På nästa skick valde han att gå åt vänster först och kolla av uppför en trappa innan han tog sig bort till lega två, så visst, han har inte fattat att han ska följa avgränsningar åt höger (det vore ju nästan lite konstigt efter bara 3-4 pass) men han rör i alla fall på sig och letar nya möjligheter!Det fanns inga hinder på plats så vi kunde inte träna hoppen, men för ett par veckor sen filmade Svante när vi körde palissaden. Jag ville träna på efterarbetet så höjden var låg och jag hade lagt ut en dutt ganska långt bort från rampen på baksidan för att han inte skulle hoppa av rampen alldeles för tidigt. Min tanke var att sen på nästa hopp kanske få honom att lägga sig ner eftersom det är så jag vill ha det på tävling.
Nu slumpade det sig så att Öje såg inte dutten när han kom över hinderkanten, så han sprang helt enkelt ner och lade sig själv nedanför rampen i stället redan på detta skick. Listig kille haha!

I övrigt har vi haft en rätt så vanlig vecka, jag lämnade in bilen på service och cyklade från verkstaden till och från jobbet på min MTB för omväxlings skull. Hela vägen satt jag och tänkte på VARFÖR jag inte hade tagit linjecykeln i stället, snacka om att det är motstånd i precis varje tramptag på MTB hahaha!I övrigt har jag legat lågt med den egna träningen ända sen jag och Annelie sprang Sthlm10 egentligen, jag hade inte tränat som jag borde inför det och efteråt hade jag en jäkligt sliten känsla i kroppen som jag ville skulle försvinna innan jag satte igång igen. Lite stretch och rull på foamrollern har jag kört, men först igår tuffade jag runt en liten sväng på 3 km hemmavid. Benen var väldigt pigga och fräscha, och jag försökte tänka på att hela tiden skjuta fram höften och ha en bra löparhållning vilket gjorde att det plötsligt gick supersnabbt i mina mått mätt och jag fick tvinga mig själv att gå en bit för att komma ikapp med andningen. Benen var fortsatt fräscha, och då hade jag ändå kapat ca 45 sek/km från mitt vanliga tempo så det känns som att jag ska lära mina lungor att springa så mer.Den senaste tiden har jag också fått leva ut min inneboende glasfetisch då jag hittade en karaff och vinglas från Orrefors på en outlet i Västerås. Dessutom vann jag en auktion på Tradera på champagneglas från Chef & Sommelier så nu har vi lite nytt och fint i skåpen.För ett tag sen vann jag åter igen en tävling på Powerwomans Facebook och den vinsten kunde jag äntligen plocka ut under veckan (efter mycket om och men med DHL), ett par swimcalfs från Colting och en PW-simmössa. Jag skulle testat calfsen under helgen, men när jag hoppade i för att simma i lördags så kändes det inte bekvämt att dra iväg ensam i en okänd sjö så jag nöjde mig med att bada lite i stället.Avslutningsvis ett par bilder till på lille Gast hemmavid, Öje och han fann varandra direkt men Dax låtsas som vanligt inte om att valpen existerar hehe. Det brukar lossna när de är lite äldre och kan leka på ett annat sätt, så jag lägger inte så mycket vikt vid det.

Kommentera gärna här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation

%d bloggare gillar detta: