web analytics

Helgen har gått i julbakets tecken, förra året gjorde jag ju en massa olika knäck men i år tänkte jag köra klassikerna pepparkakor och lussebullar. Dock gjorde jag väldigt små satser av båda sorterna av en anledning; jag testade att göra dem med glutenfritt mjöl.Pepparkakorna smakade ungefär som vanligt tycker jag, men de blev fluffiga i ugnen vilket inte la sig utan de fortsatte vara ”uppblåsta” även när de gräddats färdigt och svalnat. Himla knepigt, men det gick att göra pepparkakshus ändå genom att vända de fluffiga sidorna inåt.Med den fluffigheten fanns det gott hopp för lussebullarna, men se där blev det inget oväntat fluff utan snarare tvärt om så jäste de inte upp så mycket alls. De fick inte heller någon vidare färg i ugnen, och konsistensen blev grynig och lämnade en märklig hinna på tänderna. Inte så goda med andra ord, då äter jag tusen gånger hellre kladdkakan med saffran från Ica.se som vi gjorde för ett par veckor sedan på samma mjöl!I övrigt har veckan varit grå och regnig, helgen inleddes också starkt med kraftig dimma i fredags. Kan inte vintern bara komma snart så det blir lite rent och ljust, jag är innerligt trött på att torka blöta och smutsiga tassar och magar!Lite mer simning har det också blivit, 1000 meter i torsdags (efter avklarad vapenexamination för i år, skönt att ha det avklarat!) och 500 meter idag. Min mage har varit väldigt upp och ner det senaste så idag blev det bara ett kort pass innan jag kände att det inte gick mer. Ont och konstigt har det varit, och illamående som inte ger med sig trots magkatarrstabletter. Men den är ju sån ibland tyvärr, det är inte alltid jag hittar en orsak till varför utan det är bara att försöka vila mycket, ge den bra mat och försöka röra på mig så gott det går så den inte segar ihop pga stillasittande vilket den också kan göra ibland. IBS alltså, vilket jädra skräp!Idag har det ju i alla fall varit andra advent, lite drygt två veckor till julafton nu och sedan en vecka till innan det blir nytt år med, förhoppningsvis, friska tag!

Kommentera gärna här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation

%d bloggare gillar detta: