web analytics

Så var julen över och år 2018 löper mot sitt slut. Jag hade en helt lagom förberedelse inför jul i år, inte mycket stress och press och lagom med julbak. Efter mitt misslyckade försök med pepparkakor och lussebullar som jag skrev om för ett tag sedan så gjorde jag inför julafton två säkra kort som jag vet funkar med glutenfritt mjöl; mjuk pepparkaka och saffranskladdkaka. Dessutom bytte jag mjöl till Kockens/Lailas blåa variant, och det blev väldigt mycket bättre än de två misslyckade försöken tidigare.

På självaste julafton vaknade vi upp till kallt väder, -10 grader men i alla fall strålande sol. Jag hade bestämt sedan tidigare att jag skulle köra uppletande med hundarna så att de skulle vara lite aktiverade till julfirandet, så vi begav oss iväg trots det kylan. Svante firade julen i Åmål i år, så jag fick nöjet att inviga Gaist i uppletandets ljuva värld också. Vilken kille han är, stort intresse för att hitta sakerna men inte ”springig” och flamsig utan väldigt strukturerad. Så fort han hittade prylar så kom han direkt in till mig, toppenbra!
Dax och Öje är ju rutinerade i sammanhanget men hade lite svårt att hitta föremålen som var av varierande slag, några mjuka, några hårdplast och nån metall. Men då blev det ju väldigtbra träning i stället, och härligt att vara ute extra länge i det vackra vintervädret!
Jag håller på och filar lite på Öjes apporteringar överlag så uppletandet blir ju ett ypperligt tillfälle att få till lite detaljträning på det också, även om jag vill ha avlämning framifrån i apporteringen och de måste lämna av sittande vid sidan (i alla fall på sista föremålet) i uppletandet. Men det är ju inte säkert att vi kommer tävla något mer i uppletande å andra sidan, och i mondioring får de ju också lämna av vid sidan så egentligen behöver jag inte lägga så mycket tid på det åt något håll. Men det är kul att fila på detaljer!

Efter träningen åkte jag och firade julen hemma hos syrran med familj i vanlig ordning och mamma och pappa var också där. God mat och dryck intogs, och så blev det lite presenter förstås. Vi fick ett handduksset av syster med våra initialer på, och tillsammans bildare de ju faktiskt ordet ”us” vilket var lite gulligt.

På juldagen varvade vi långpromenader med slappande i soffan, hundarna höll sig väldigt lugna och låg mest och gosade och sov på olika håll i lägenheten. En långtur i skogen blev det, och sedan en till långtur efter att ha kikat på en helt otrolig solnedgång i hamnen.

Framåt kvällen kom Svante hem och vi firade gemensam jul med massor av god mat och fler presenter. Jag fick ett spel till X-Boxen som jag önskat, det senaste i ”Assassins Creed”-serien ”Assassins Creed Odyssey”. Hundarna fick varsitt mjukisdjur som slaktades på ca 20 minuter, men det var inte mer än väntat så allt flöt ändå på enligt planerna kan man säga haha.

Annandagen inledde vi med en tur till simhallen och 1000 meter lugn simning, galet skönt att röra på sig lite och glida fram genom vattnet. Jag råkade hamna bredvid en man som verkade tycka att det var kul att tävla mot mig och det blev jag lite stressad av, men jag försökte hålla mig till min takt och inte bry mig om honom. Vid varje ände av bassängen väntade han in mig och verkligen stirrade när jag vände (jag kan inte göra voltvändningar ännu, det ska jag försöka få till under 2019 tänkte jag!), och när jag hade skjutit ifrån för att simma nästa längd höll han igen lite grann och sedan stormade han förbi i sin bana och verkligen satsade ända in i kaklet. Inte så svårt motstånd kan man ju tycka när han hade både simfenor och flytdolme medan jag simmade ”au naturel”, men han gick ju tydligen igång på det i alla fall. Herregud det finns så mycket konstiga människor överallt!

Vi avslutade julhelgen med att köra ännu en vända uppletande (tillsammans denna gång så Svante fick se underbarnet Gaist) och sedan kalkonmiddag hos mamma och pappa. Nu är vi tillbaka i vardagsliv i två dagar innan det är dags för nästa långhelg med ännu mer mat och förhoppningsvis också träning av olika slag. Både jag och Svante har av en slump långledigt även efter nyår, så vi har gott om tid på oss att göra det vi vill!

Kommentera gärna här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation

%d bloggare gillar detta: