web analytics

Pust alltså, veckan från helvetet är nu över. Jag har jobbat 6 dagar i sträck varav det första passet var 12 timmar, sovit halvdåligt hela veckan, suttit still massor både på jobbet och i bilen och inte fått till något vidare med träning. Jag har varit HELT SLUT!
Innan den drog igång förra helgen tog jag och hundarna ännu en vända ut i det vackra vintervädret, åh vad jag hoppas att vintern kommer tillbaka och stannar snart!
När vi kom hem sen var det verkligen inga problem att få dem att ta det lugnt en stund hehe.Söndagen inledde sedan denna långa jobbvecka, och den både började och slutade med att jag fick en utskällning av en kollega som tydligen inte tycker om sättet jag är som person eller sättet jag jobbar på. Skön start på veckan, eller inte.
För min del är det helt ok om folk inte gillar mig, man kan inte tycka om alla eller vara vän med alla. Och hen, till skillnad från många andra, var i alla fall så pass rak att hen vågade säga det direkt till mig och inte bara snacka skit bakom ryggen. Så det var väl i och för sig en bra sak med det hela. Vi kom i alla fall överens om till slut att vi ska klara av att jobba på samma ställe, och utöver det behöver vi inte lägga ner så mycket energi på varandra. Skönt att kunna lösa saker på ett vuxet sätt och inte ha en massa drama ”i kulisserna”.Det kalla vädret har fortsatt under veckan och har påkallat behovet av både vintermössa, jacka, handskar, byxor och nåt varmt på fötterna. Allt annat utom skodon har inte varit något problem, men jag kan bara INTE komma på vad sjutton jag hade för skor under förra vintern som höll mig varm?!
Jag beslutade mig därför för att leta reda på vatten/slasktäta, halvhöga stövlar som är lätta att kliva i och ur, och snubblade av en ren slump under black weekend över ett par från Muckboots som jag föll pladask för. Muckboots Arctic Apres heter dem (mössan på bilden nedan är gammal).I torsdags åkte jag iväg på en ledarskapskurs i och med att jag nu blivit gruppledare på jobbet, trots att det inte var übertidig morgon dröjde det en bit in på resan innan solen gick upp. Och ännu är vi inte framme vid den allra mörkaste tiden än… Kursen var i alla fall ganska intressant, och det var kul att träffa admin-folket i företaget och se hur de har det. Mycket bilkörning blev det dock också denna dag, mycket stillasittande som gjorde mig helt ledbruten.Träning har det som sagt inte blivit överdrivet mycket av. I tisdags var min tanke att köra igång med aktivitetsveckan men det var verkligen inte menat. Planen låg först på löpning, men det var -8 grader ute så det ströks ganska snabbt och reviderades till simning. När vi kom till simhallen visade det sig att varenda bana var antingen bokad för simlektioner eller upptagen av ett antal andra motionärer, så det var bara att vända i dörren. Jag har problem med känningar i min vänstra höft av okänd anledning (ska till naprapaten på tisdag), så jag håller mig just nu ifrån cyklingen… 30 minuter yoga fick det bli, bättre än inget men väldigt snopet då känslan var inställd på pulshöjning.Igår fredag fick vi i alla fall fira in helgen med simning, äntligen lite rörelse i kroppen och på kvällen var jag piggare och mer tillfreds än någon annan dag under veckan. Alltså jag fattar verkligen att man känner när man kommer hem att man har jobbat hela dagen, man är trött av att gå upp tidigt, lämna och hämta på dagis osv osv och inte alls har ork att ge sig iväg och träna. Men det ger så himla mycket energi, det hjälper ju till med orken i den där gråa, trötta vardagen så otroligt mycket!
Det är så väldigt svårt om man inte håller på själv att förstå att trots att man gör av med energi på träning kommer det ge ännu mer kraft tillbaka än det man förbrukar. Men så är det verkligen, så jag tycker synd om de som alltid kommer hem från stillasittande jobb och landar rakt ner i soffan innan det är dags för sängen och som då missar känslan av att få batterierna påfyllda. Härligt är det!

Kommentera gärna här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation

%d bloggare gillar detta: