web analytics

I söndags hade jag och Svante bestämt oss för att vi skulle köra ett långpass tillsammans, sträckan var inte det viktiga men vi skulle vara ute och springa i minst 1,5 timme. Innan vi körde igång drog jag av ett 30 minuters yogapass för att sträcka ut muskler, leder och ligament kontrollerat, och för att få igång lite blodcirkulation redan innan.Sedan begav vi oss ut, vi hade på förhand bestämt att vi skulle springa 500 meter och gå 100 hela tiden och när vi sprungit en bit kom vi fram till att vi skulle ta 15 km spåret för att slippa hålla på och lägga till en massa extrarundor till milen för att nå upp i vår tilltänkta tid. Det visade sig ta nästan två timmar i stället med vår metod, så målet med att köra minst 1,5 timme i sträck uppfylldes med råge. Bra träning inför Gran Canaria!Igår var det hyggligt stela ben kan man säga, så jag körde en sväng yoga till för att åter igen mjuka upp och öka blodgenomströmningen. Som vanligt hade jag mina trognaste anhängare nära genom hela passet och de stormade genast mattan när jag var klar haha.Nu ska jag ta det lite lugnt med yogan ett tag, eller i alla fall vissa rörelser som innebär vridningar av ryggen. Jag var ju hos naprapaten idag för min höft, och smärtan jag känner kommer från själva höftleden som ligger eller dras snett av musklerna pga förskjutningar i ryggen (kota L5 och L7). Så för att det inte ska bli förslitningar på riktigt måste jag försöka se till att de kotorna inte åker iväg igen så att höftleden får vila och återhämta sig, och det innebär att jag inte ska rotera ryggen och så ska jag isa höftleden ordentligt för att få fart på blodgenomströmningen. Dock ska ”rak” träning såsom löpning, cykling och kontrollerad simning vara ok, så jag bör kunna köra på ändå!

Kommentera gärna här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation

%d bloggare gillar detta: