web analytics

Igår hade jag fripass från jobbet och passade på att få lite tidsbokningar avklarade. Till att börja med hade jag planerat in ett återbesök hos Memira för att se om jag eventuellt ska göra någon laseroperation på mina ögon. Förra året när jag var där hade jag för stora skillnader mot receptet jag fick från optikern 2016 så då var det inte aktuellt med operation utan jag skulle komma på återbesök i år. Nu när jag var där fick jag träffa en annan optiker, och han tyckte att mitt synfel absolut inte behöver åtgärdas eftersom det dels är så litet och dels att jag inte har några besvär av det som till exempel huvudvärk eller trötthet. I stället är det bättre att avvakta åldersförändringarna och byta ut linsen när den blivit stel, så inte förrän runt eller efter 45 års ålder ungefär ska jag göra några ingrepp på ögonen (om jag inte får besvär tidigare såklart). Bra besked då jag både slipper göra ett ingrepp ”i onödan” och också slipper göra av med ca 30,000 kr. Seriöst dessutom tycker jag att de inte bara kastar på alla en operation utan verkligen utvärderar och säger nej i de fall det inte faktiskt behövs!Efter ögonkliniken åkte jag raka vägen till sjukhuset och kvinnokliniken för att lämna ytterligare cellprover då jag för andra året i rad hade cellprovsförändringar på det vanliga stryktestet man gör. Nu får vi se vad detta prov visar och hur man ska gå vidare, i vissa fall låter man det bara vara och i vissa fall tar man bort de förändrade cellerna men först ska provsvaren komma in naturligtvis.

På eftermiddagen hade jag ytterligare en tid inbokad, denna gång till veterinären med Dax pga att han har en knöl på läppen som har växt en del den senaste tiden. Det är ju inte helt ovanligt att de får knölar lite här och där när de blir äldre, men just i och med att den har växt ville jag kolla upp den.De tog hål på den och samlade upp celler som ska analyseras, så svaret borde komma under nästa vecka. Jag passade också på att vaccinera både Dax och Öje inför vår Gran Canaria-resa då de ska bo på pensionat. Gaist är ju fortfarande vaccinerad från sin 12-veckors spruta så han klarar sig ett tag till!Idag började vi dagen med en tidig morgonpromenad medan solen steg, runt -2 grader i luften och vindstilla gav en väldigt behaglig tur. På vägen var det isigt som tusan men tack och lov inte superhalt så det gick att ta sig fram.På eftermiddagen gav vi oss ut själva med 15 km spåret i sikte, dock kände vi båda två att det var en riktigt dålig springdag så vi drog ner det till 10 km och åkte hem och badade badkar i stället. Det kändes lite som en förlust när vi nu hade bestämt att vi skulle köra 15, men samtidigt spelar det ju faktiskt inte jättestor roll om det blir kortare. Vi var ute i över en timme och rörde på oss, vi hade sällskap av varandra, det var fint väder osv så man ska inte hänga upp sig på att det inte alltid blir som man tänkt.Vi avslutade dagen med att titta klart på den sista ”Sagan om Ringen”-filmen som vi påbörjade under julledigheten, nu har vi gått igenom både ”Hobbit”-trilogin och sen då SOR så nu är det behovet stillat ett tag. Så välgjorda filmer, framför allt Hobbit-filmerna gillar jag mest!
Hundarna har känts lite trötta idag och snarkat både här och där, för Öje och Dax del är det i och för sig inte så konstigt med tanke på just vaccinationen igår som man ju kan bli lite hängig av. Imorrn är det säkert full fart igen, som vanligt!

Kommentera gärna här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Post Navigation

%d bloggare gillar detta: